Nyhed

Benny Holst gæster Atlas igen

Troubadouren, der også gæstede Atlas sidste år, besøger spillestedet igen til februar

Spilletstedet Atlas i Aarhus kan igen præsentere Benny Holst. I november 2010 præsenterede Atlas ham første gang, og efterfølgende gav GAFFAs anmelder Espen Strunk koncerten fem stjerner og skrev:

"Din rygmarv visner, hvis du ikke under dig selv at opleve Benny Holst i koncert, før det er for sent. Det ikke bare fungerer: det nærmer sig det sublime; fra den instrumentale intro fremdeles, Andersen som lejlighedsvist betjener violinen som en banjo, det forbilledlige samspil omkring de stadigt vedkommende sange… Formidabelt."

Benny Holst er en Danmarks væsentligste figurer på folk- og visescenen, og han var en af venstrefløjens mest kendte stemmer i 1970'erne. I 1968 blev musikken hans levevej, da han spillede med Povl Dissing. Senere har Holst spillet med blandt andre Arne Würgler, Trille, Nils Tuxen, Ole Fick, Anders Koppel og Hugo Rasmussen. Med sig live har Benny Holst Martin Andersen på elektrisk violin og Jacob Rathje på guitar.

I 1988 udsendte Benny Holst albummet "Alene" med musik til digte af Martin Andersen Nexø, og det blev hans sidste album i 16 år, selvom han fortsatte med at give koncerter. I 2001 vandt han Politikens konkurrence om at skrive en oversættelse af Bob Dylan-sangen "Forever Young", og i 2004 vendte han tilbage med den viseorienterede og mindre politiske "Himlen Må Vente", som fik fremragende anmeldelser og blandt andet indeholder Dylan-fordanskningen, som har fået titlen "Til Evig Tid". Albummet fulgte Holst i 2008 med det ligeledes roste "Sepiadage".

Koncerten på spilletstedet Atlas foregår i Aarhus den 3. februar, og billetter kan købes via ebillet eller i Stereo Studio.

ANNONCE