Nyhed

Death in June gæster København

I forbindelse med Death In Junes 30-års jubilæum giver de koncert i Pumpehuset, som det eneste sted i Skandinavien

Legendariske Death in June giver første koncert i Danmark siden 2003. Det sker i forbindelse med gruppens 30-års jubilæum, hvor Death In June i oktober giver koncerter i udvalgte byer i Europa. 

Den karismatiske frontfigur Douglas Pearce har samtidig med annonceringen proklameret, at turnéen muligvis bliver den sidste Death in June-turné nogensinde.

Death in June opstod i 1981 ud af resterne af den britiske punkgruppe Crisis, som Douglas P. og Tony Wakeford havde været medlemmer af. De skiftede sammen med Patrick Leagas punken ud med en mere elektronisk post-punk-lyd inspireret af blandt andet Joy Division. Siden har Death In June med sine 19 studiealbum flere gange skiftet stil, og i dag associeres de ofte med neo-folk-genren.

Death in June er blandt andet kendt for deres udprægede brug af masker og gamle symboler, der ifølge Douglas P. har meget at gøre med forståelse af den europæiske kulurarv, men som flere gange har ført til kontroverser med koncertaflysninger til følge og sågar et nationalt salgs- og distibutionsforbud i Tyskland i 2005.

Douglas Pearce har i 1999 udtalt følgende i et interview til det russiske webmagasin Autung Baby om associationerne til nazismen:

"Jeg er interesseret i alle aspekter af Det Tredje Rige. Det har haft en kæmpe indflydelse på verden, så hvem kan ikke være fascineret af det? Jeg har dog stadigvæk læst flere sider af "Das Kapital", end jeg har af "Mein Kampf""

Douglas Pearce er desuden åben omkring sin homoseksualitet og har flere gange samarbejdet med jøder, og Death in June har spillet koncerter i Israel for et jødisk publikum og vist det israelske flag på deres hjemmeside.

For nylig bragte GAFFA historien om, at den danske punkgruppe Iceage dementerede rygter om nynazisme og rascisme, hvor det fremgik, at Iceages trommeslager Johan Surballe Wieth har en Death in June-tatovering, så måske vil han som ægte fan være at finde til den muligvis sidste Death in June-koncert i Danmark nogensinde.

Death in June spiller i Pumpehuset i København søndag d. 23 oktober med opvarmning af danske Of The Wand & The Moon, der har samarbejdet med John Murphy fra Death In June.

 

Death In June + Of The Wand & The Moon
Søndag den 23. oktober 2011, Kl. 20:00
Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh.

Billetter sælges her.

 

 

 

ANNONCE