Nyhed

Nye detaljer om Sigur Rós' nye koncertfilm

Se et klip fra "Inni", filmen hvor islændingene vender op og ned på oplevelsen af en koncert

Den 7. november udgiver den islandske gruppe Sigur Rós sin anden koncertfilmen "Inni", der efter sigende ikke er nogen helt normal live-dvd.

"Inni" skulle ikke være ligesom gruppens første koncertfilm "Heima", der havde et dokumentarisk sigte og forsøgte at sætte Sigur Rós' sange i en kulturel og geografisk kontekst. "Inni" fungerer væsentligt anderledes. 

Den 75 minutter lange "Inni" er filmet over to nætter i London i 2008, og Sigur Rós, og instruktøren Vincent Moons (Arcade Fires "Miroir Noir", Efterklangs "An Island") mål med filmen er at sætte iagttageren ind i bandets egen oplevelse af koncerten.


I stedet for at give den normale publikumsoplevelse af koncerten er det meningen, at koncerten skal opleves fra Sigur Rós' side, så oplevelsen bliver endnu mere intim end en koncertoplevelse på første række.

Rent visuelt er filmen bearbejdet af Karl Lemieux og holdt i en kornet sort-hvid-æstetik. Desuden er filmen først optaget digitalt, så genfilmet analogt og derefter filmet igen gennem prismer, som Moon har fundet. 

"Inni" udkommer også som livealbum på cd, som digital download og et triple vinylsæt og bliver dermed Sigur Rós' første livealbum nogensinde. Livealbummet kommer til at indeholde 15 numre og være 105 minutter langt. Der vil være liveudgaver af numre fra alle Sigur Rós-album. 


Allerede nu kan man som en smagsprøve downloade nummeret "Festival" krivt og frit på gruppens hjemmeside.

Tracklist fra filmen:

  1. ný batterí
  2. svefn-g-englar
  3. fljótavík
  4. inní mér syngur vitleysingur
  5. sæglópur
  6. festival
  7. e-bow
  8. popplagið
  9. lúppulagið

Se Sigur Rós' nummer "Festival" fra "Inni":


 

ANNONCE