Nyhed

Pearl Jam er halvvejs færdige med nyt album

Seattle-gruppen begejstrede desuden med filmen "Pearl Jam Twenty", der havde premiere i går

Selvom Pearl Jam for tiden fejrer sit 20 års jubilæum med festival, bog og dokumentarfilm, er gruppen halvejs med opfølgeren til 2009's "Backspacer". Det udtaler bassist Jeff Ament (billedet) til Rolling Stone.

"Vi er i hvert fald halvvejs. Den første håndfuld af sange vi har, er en virkelig god start. Det har været rigtig vigtigt for os midt i alt det her, at vi mødtes og indspilede nogle sange. Det gav os på en måde overskuddet til at sige, 'Okay, vi kan vende tilbage og blive klar til showet og bogen og filmen og alt det der.'" siger Ament til Rolling Stone.

Ament udtaler også til Rolling Stone, at indspilningsprocessen er blevet mere effektiv af, at Pearl Jam er flyttet til Henson-studierne i Los Angeles.

"Vi har lavet størstedelen af vores plader i Seattle, så det er bare så godt at komme væk fra Seattle for mig. Alle efterlader alle deres ting derhjemme, og så tager du 12 dage afsted, og laver ikke andet. Det forløber sådan, at man tager på hotel og sover, får lidt morgenmad, tager tilbage til studiet – og så forfra igen. Der er bare ikke andet. Det har taget os lang tid at finde ud af, hvordan det skal gøres rigtigt, og fået det til at tage mindre tid, end det nogle gange har gjort. Vi er begejstrede", siger Jeff Ament.

Pearl Jam satser på at være klar med det nye album til næste år. Albummet produceres af Brendan O'Brien, der også producerede "Backspacer" og tidligere har produceret "Yield", "No Code" "Vitalogy" og "Vs.". 

I går den 20. september blev dokumentaren "Pearl Jam Twenty", der er instrueret, skrevet og procuceret af Cameron Crowe vist i biografer over hele verden. GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez var meget begejstret og skrev bkandt andet:

"Der er godt pakket i Biocity i Aarhus, hvor GAFFAs udsendte har bevæget sig ind for at opleve "Pearl Jam Twenty", der i aften vises i biografer verden over. Der er en nærmest koncert-agtig stemning, der i højere grad kalder på fadøl end popcorn. Folk er forventningsfulde og i godt humør – og med rette, for Cameron Crowe har ved at redigere sig igennem timevis af optagelser og helt nye interviews begået en mesterlig dokumentar, der ligner enhver Pearl Jam-fans våde drøm. (...) "Pearl Jam Twenty" er en varm, morsom, rørende og medrivende fortælling om et band, der gennem 20 år har formået at overleve kvælende berømmelse, tragedier og ideologiske kampe, og som i dag fremstår stærkere og mere sammentømrede end nogensinde."

Læs anmeldelsen her.

ANNONCE