Nyhed

Wimp hjælper musikbloggere

Wimp har besluttet at oprette et legat, der skal hjælpe unge musikbloggere med at dække deres KODA-afgifter

Musikstreamingstjenesten Wimp støtter KODA's nye takster for musikblogs og mener, det er vigtigt, at musikernes rettigheder varetages. Folkene bag musikstreamingtjenesten mener dog, at det er synd, hvis afgifterne tager lysten fra unge dygtige bloggere, og derfor opretter Wimp et legat for unge musikbloggere. Den redaktionelle chef for Wimp, Thor Martin Jensen, udtaler:

"Vi mener, at det er vigtigt at bidrage til en bæredygtig musikbranche, hvor store såvel som små artister både får omtale og betaling for deres musik. Denne udvikling skal hjælpes på vej af både WiMP og de ikke-kommercielle musikbloggere, der begge deler en grundlæggende kærlighed til musikken."

Koda hilser Wimps legat velkommen. Nicolaj Hyltén-Cavallius, der er kommunikationschef hos Koda, udtaler:

"Det er vigtigt, at vi har et sprudlende og aktivt blogging-miljø. Og som bloggerne er vi også meget optaget af, at nye danske bands får så gode vækstbetingelser som muligt. Derfor er det positivt, at Wimp som kommerciel musiktjeneste har taget det her initiativ, der klart bidrager til at undgå den der 'alt er promotion-glidebane.'"

Wimp opstiller en række kriterier for ansøgning om legatet. Hvis en musikblogger opfylder dem, vil Wimp dække de samlede Koda-omkostninger, der er forbundet med at drive en musikblog.

Ansøgningkriterier:
·         Ikke-kommerciel
·         Dokumentation på aftale indgået med KODA
·         Etableret og opdateret musikblog med seriøst indhold
·         Distribution og formidling af musik er i overensstemmelse med loven om ophavsret
·         Alle øvrige relevante rettighedshavere, herunder skabende kunstnere og pladeselskaber, skal have givet forudgående samtykke til den offentlige fremførelse af de udvalgte musikværker. 
·         Streaming/download sker i nær tilknytning til og som supplement til det redaktionelle indhold.
 
En mulig ansøgning kan sendes til WiMPs redaktionelle chef, Thor Martin Jensen på emailadressen [email protected]
 
Musikbloggere, der modtager legatet vil desuden få mulighed for at anvende Wimps afspiller på deres hjemmeside, hvor de kan dele numre, album og playlister fra WiMPs over 10 millioner numre. 
 

 

 

ANNONCE