Nyhed

BigBang på efterårsturné i Danmark

Oplev det norske rockband, når de til september tager på turné i Danmark

Den norske trio BigBang, også kendt som et af Norges mest roste live-bands, tager til efteråret på turné i Danmark. Med tyve år på bagen som et af Nordens mest succesfulde retro-bands lægger Bigbang til september vejen forbi Aarhus, København, Herning og slutter af i Odense.

BigBang blev dannet i 1992 og har gennem sine tyve år haft stor udskiftning i sin line-up, men består i dag af frontmanden Øystein Greni, som har været med lige fra starten, Olaf Olsen og Nikolai Eilertsen. Bandet debuterede i 1995, hvor de udgav debutalbummet "Waxed" på deres eget uafhængige pladeselskab, Grand Sport.

Andet album "Electric Psalmbook" udkom i 1998, hvor Greni måtte sælge sin Vespa for at finansiere udgivelsen. Bandets helt store gennembrud kom i 1999, hvor de optrådte ved musikfestivalen By:Larm i Stavanger, hvorefter flere pladeselskaber var interesseret i at skrive kontrakt med bandet. BigBang signede med Warner Music samme år, hvor de genudgav "Electric Psalmbook" i efteråret 1999. Ny-signeret udgav gruppen deres tredje album "Clouds Rolling By" i 2000, et album som blev en kommerciel succes, hvor singlen "Girl In Oslo" blev et stort hit. I 2002 udkom "Frontside Rock'n'Roll", som Greni dedikerede til to skatervenner, som døde i en ung alder.

BigBang udgav deres femte studiealbum "Poetic Terrorism" i 2005 igennem selskabet Grand Sport, men holdt fast i forbindelsen til Warner Music, som ville stå for de internationale udgivelser. Efter "Too Much Yang" udkom i 2007 flyttede bandet til Los Angeles, hvor de indspillede og udgav deres første album i USA, "From Acid To Zen", i 2008. Albummet modtog ros fra Rolling Stones David Fricke, som udvalgte albummet til sin liste "Fricke's Pick". I 2009 udkom det syvende album fra bandet, "Edendale", som senest i 2011 blev efterfulgt af "Epic Scrap Metal".

Det anmelderroste live-band har flere gange gæstet deres naboland, Danmark, hvor de senest gav koncert i Pumpehuset i december 2011, hvor GAFFAs anmelder, Simon Nathanael tildelte koncerten fem stjerner og skrev: "Rutinen lyser ud af bandet, som på trods af vrælende guitarsoloer og en passende mængde indie-headbanging fremstår helt rolige. Det er den slags ro, der uafhængigt af sangenes tempo placerer sig som en aflukke omkring tilskuerne, der for en stund kan lade resten af verden ligge "derude" og bare høre musik. Det giver en uprætentiøst stemning og samtidig en overlegen levering". 

Nu kan du selv få mulighed for at opleve BigBang, når de gæster Danmark til september.

Turnéplanen er som følger:

Den 19. september, Atlas, Aarhus.

Den 20. september, Loppen, København.

Den 21. september, Fermaten, Herning.

Den 22. september, Posten, Odense.  

Billetsalget er i gang via spillestedernes hjemmesider.

ANNONCE