Nyhed

Billy Idol til Odense

Den engelske rocker giver sin eneste danske koncert på Posten i juli

Den engelske sanger William Michael Albert Broad, bedre kendt som Billy Idol, spiller på Posten i Odense den 2. juli. Koncerten bliver hans eneste i Danmark i denne omgang.

Billy Idol virkede først som guitarist i flere engelske punkgrupper, inden han blev sanger i punkrockgruppen Generation X, der opnåede en vis popularitet i England i slut-70'erne. Succesen kom dog først for alvor, da han flyttede til New York i 1981 og indledte en solokarriere. I 1982 udgav han sit selvbetitlede debutalbum med en blødere rock, der blandt andet indeholdt hittene "White Wedding" og "Hot In The City", og det store gennembrud fik han året efter med albummet "Rebel Yell", hvorfra titelnummeret, "Flesh For Fantasy" og "Eyes Without A Face" opnåede stor popularitet.

Siden er det gået lidt op og ned for Billy Idol. Blandt andet var han i 1990 udsat for en alvorlig motorcykelulykke, der nær kostede ham det ene ben, og derefter en længere periode med misbrug af både alkohol og stoffer. I perioden 1993-2005 udgav han ikke musik, men i 2005 kom han tilbage med albummet "Devil''s Playground", efterfulgt af julealbummet "Happy Holidays" året efter.

Sidst, Billy Idol var i Danmark, var i 2005, hvor han spillede på Vega i København og Train i Aarhus. Førstnævnte koncert fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Lisa Reschefski under overskriften "Supersvedigt og professionelt til fingerspidserne".


Billetsalg starter den 4. april kl. 10.00 via Postens hjemmeside.

ANNONCE