Nyhed

Jooks udgiver ny video

Den københavnske rapper udgiver opfølger til solodebuten “Privilegeret” fra 2009

Jooks har begået, hvad der ved første øjekast ligner en ordinær single i form af nummeret "Kapitel 1: I Morgen", men ifølge rapperen selv er nummeret den umiddelbare første udgivelse i en række af numre. I en pressemeddelelse lyder det fra rapperen:

"Mit projekt kommer til at strække sig over mange måneder, og nye kapitler bliver udgivet sådan cirka en gang om måneden i en lang periode. Derfor står de enkelte numre ikke alene, men skal forstås i den kontekst, der opstår, efterhånden som de næste kapitler udgives."

Det første kapitel blev lanceret i fredags fra YouTube og rapperens hjemmeside i form af en musikvideo instrueret af Anders Fløe.


Jooks udgav sit soloalbum "Privilegeret" i 2009, med hittet "Hun Vil Ha' En Rapper". Før det var rapperen kendt fra gruppen Rent Mel I Posen. På den nye udgivelse skulle intentionerne om radiohits være gemt væk, eller i hvert fald ikke være det primære mål.

"Jeg har været i studiet i flere år nu for at skabe en opfølger til 'Privilegeret', og pludselig gik det op for mig, at det hele begyndte at blive en kende for kalkuleret. Jeg begyndte at arbejde på at få hits klar frem for at arbejde på at skabe et værk, jeg kunne stå inde for. Umiddelbarheden var pludselig væk, og jeg lavede musik på baggrund af nogle regler, der handler om, hvordan man sælger, frem for hvordan man holder fast i gnisten og i kunsten. Så i november 2011 dræbte jeg mine babyer: Jeg skrottede et næsten færdigt album og begyndte forfra med min producer Atilla Dogan som musikalsk bagmand."

Udover at bevæge sig fra det traditionelle udgivelsesformat har Jooks også distanceret sig fra det traditionelle distributionsformat. Han udgiver nemlig selv numrene, men indtil videre kun som video fra YouTube, så musikvideo og sang hænger uløseligt sammen. 


Her kan du se "Kapitel 1: I Morgen". Kapitel 2 udkommer i næste måned. 

ANNONCE