Nyhed

Nabiha og Mike Sheridan åbner Spot

Når kulturministeren Uffe Elbæk holder den officielle åbningstale står Nabiha og Mike Sheridan for musikken

Når Spot Festival holder åbningsaften den 3. maj i Musikhuset Aarhus, bliver det Nabiha og Mike Sheridan, der får lov til at sparke festivalen i gang. Kulturministeren Uffe Elbæk står for den officielle åbningstale, mens den danske nordafrikaner og det elektroniske whizzkid står for musikken til arrangementet, som er et samarbejde mellem Musikhuset Aarhus, Morgenavisen Jyllands-Posten, Dansk Røde Kors og Spot.

Nabiha (billedet), der har rødder i både Nordvestafrika og Danmark, har gjort opmærksom på sig selv med sin sprudlende pop siden debutudgivelsen "Cracks" fra 2010. Albummet modtog fem stjerner af GAFFAs Sohail Hassan, som skrev: "Resultatet er en glad, dansevenlig og melodisk elektronisk pop, som alle, efter få gennemlytninger, vil kunne synge med på. Nabiha synger godt og besidder en stærk vokal, som passer perfekt til formålet".  

Med hits som "Deep Sleep", "The Enemy" og "Never Played The Bass" har hun vakt international interesse, og blev endda rost på sladderbloggeren Perez Hiltons side. Debutalbummet har indtjent Nabiha en lang række nomineringer til diverse musikpriser, samt sendt hende på turné med blandt andre engelske James Morrison.


Mike Sheridan gjorde entré på den elektroniske scene i en ung alder, og udover at han udgav sin debut-ep i en alder af 13 år, har han det stemningsmættede electronicaalbum "I Syv Sind" i bagkataloget. GAFFAs Jesper Buhl tildelte albummet fem stjerner og skrev: "Albummet, som har fået titlen I Syv Sind, blander storladen, rumklangs-indhyllet ambient med knitrende og på en gang knudret og kælen electronica med mørke, mol-klingende melodiske forløb og langstrakte, smukke lydmanipulationer". 

Nu er Sheridan aktuel igen og udsender albummet "Ved Første Øjekast" i midten af april, og denne gang er der skruet op for de håndspillede elementer i musikken, og med på førstesinglen "Håblyst" medvirker den også Spot-aktuelle Freja Loeb.

Men inden musikken går i gang, står Elbæk for den officielle åbning af Spot Festival 2012. Åbningsaftenen er et samarbejde mellem Morgenavisen Jyllands-Posten, Dank Røde Kors, Musikhuset Aarhus og Spot Festival, og som noget nyt går billetindtægterne til Dansk Røde Kors.


Der er forskellige grunde til, at hele billetsalget doneres til Dansk Røde Kors.

"Jeg var selv i Mali for nylig for at arbejde med lokale musikere, og det er svært at være der, uden man bider mærke i den fattigdom, der er i landet. At donere billetsalget er en mulighed for at yde en generel støtte", forklarer leder af Spot Festivalen, Gunnar Madsen. "Derudover har vi jo selv prøvet at stå med hatten i hånden og har fået støtte af gode kræfter, så det er også en grund til, at vi gerne vil yde noget til andre", siger han.    

"Musikhuset Aarhus har gennem mange år haft et godt samarbejde med Spot Festivalen, og vi udvikler løbende rammerne for samarbejdet. Det er oplagt at gå aktivt ind i åbningsforestillingen som producent og stille sal og teknik gratis til rådighed, når det betyder, at alle billetindtægter så kan gå ubeskåret til Røde Kors", siger Musikhusets direktør, Marianne Bedsted.


Angående musikken skal det tilføjes, at der arbejdes på at få et par malinesiske musikere til Spot-åbningen, som i givet fald skal optræde sammen med Nabiha.

"Jeg talte med Nabiha ved juletid om at lave et specialarrangement på Spot, og nu går det hele forhåbentlig op i en højere enhed, da Nabiha selv har relationer til Mali og derudover er engageret i velgørenhed som Røde Kors-ambassadør", siger Gunnar Madsen.

Billetter til Spot Festival 2012 kan købes via GAFFA Live


ANNONCE