Nyhed

Ni danske bands til Copenhell

Sidste års talentscene opgraderes til Pandæmonium med dansk metal allerede fra torsdag den 14. juni

Som noget nyt vil Copenhell i år være åben for musik og fest allerede fra om torsdagen den 14. juni, hvor de heldige med campingbillet får en eksklusiv oplevelse. Den nye scene Pandæmonium vil med tre danske bands fyre op for et brag af en forfest torsdag, og fortsætter med at feste med yderligere tre danske bands både fredag og lørdag.

Torsdag spiller:

Mordax blev dannet i 2009 og består af Ejnar, Ole, Mads, Asbjørn og Jeff. Sammen spiller de melodisk og groovy dødsthrash. Det fem mand store band har kun eksisteret i tre år, men har udgivet en række demoer og udgav deres debutalbum "Violence Fraud Treachery" i februar, som modtog fire stjerner af GAFFAs Keld Rud, som skrev: "I en tid hvor det vrimler med bands besat af melodisk eller teknisk dødsmetal, er det forfriskende at finde pågående og beskidt dødsmetal, der samtidig er velkomponeret og -spillet". 


Svartsot blev dannet i 2005 og har en unik lyd, hvor de blander dødsmetal med blackmetal og tilsætter lidt nordisk folk. Bandet består af Christoffer J.S. Frederiksen, Hans-Jørgen Martinus Hansen, Thor Bager, James Atkin og Danni Jelsgaard. Metalbandet debuterede i 2007 med "Ravnenes Saga", efterfulgt af "Mulmets Viser" i 2010 og "Maledictus Eris" i 2011. Der er garanti for at ølhornene vil blive hævet i vejret, når Odins eget husorkester indtager Copenhell.  

Red Warszawa er Danmarks ultimative enfant terrible, som siden deres debut i 1996 har opnået kultsatus i det danske metalsamfund. Bandet består af Jens Mondrup, Henning Nymand, Morten Nielsen og Matthias Pedersen, og sammen debuterede de med "Hævi Mætal og Hass" i 1996, og har i alt udgivet seks albums: "Skal Vi Lege Doktor?" (1998), "Tysk Hudindusti" (2000), "Omvendt Blå Kors" (2002), "Return Of The Glidefedt" (2004) og senest "De 4 Årstider I Nordvest" (2010).

Fredag spiller:


The Interbeing (billedet), bestående af Dara Tomas Toibin, Boas Segel, Jacob Aarosiin Hansen, Kristoffer Egefeltog Torben Pedersen, udsendte i 2011 debutalbummet "Edge Of The Obscure", og bandet modtog stor ros fra GAFFA og andre danske medier. GAFFAs Keld Rud tildelte debutalbummet fem stjerner, mens læserne har givet hele seks stjerner. Om albummet skrev Rud: ""Edge Of The Obscure" er uden tvivl det bedste danske metalalbum, jeg har hørt i år", og albummet gik hen og lå på førstepladsen på Ruds liste over de bedste albums i 2011. Det var dog ikke kun ved GAFFA og i Danmark at bandet fik opmærksomhed, da de blev udplukket af det engelske metalmagasin Metal Hammer til at optræde på SXSW Festival i USA. 

Rising er en københavnsk metal-trio bestående af Henrik W. Hald, Jacob Krogholt og Jacob Hansen. Bandets debutalbum "To Solemn Ash" udkom i 2011, hvor den modtog stor ros fra forskellige metalblade. Metalmagasinet Decibel gav albummet 8 ud af 10, og GAFFAs Keld Rud gav albummet fem stjerner samt meget rosende ord: " Med "To Solemn Ash" har den københavnske trio Rising leveret årets mest interessante danske metaldebut… Sammen opbyder de tre en massiv jordskælvsfremkaldende lyd, der er deres helt egen". Forestil dig, at trioen spiller på ryggen af en panisk elefant under et jordskælv, og du har en lille idé om, hvad man kan forvente.  

Barricade får som hovedpræmie til årets Mighty Fight Night konkurrence lov til at optræde på Copenhell 2012. Med vinderstemmer fra både publikum og dommere blev københavnske Barricade udnævnt som klare vindere. R. Heston, J. Reinhardt, D. Wald, Patrick F. og T. Kyhl er klar til at give den med sludge og hardcore metal, når de vil rive festivalen rundt med deres kompromisløs attitude, voldsomme energi og hårdtslående riffs. 


Lørdag spiller:

The Kandidate er et af de mest roste yngre bands på den danske metalscene, som allerede har turneret sammen med Volbeat i Danmark og Europa. Bandet har Jacob Bredahl (Hatesphere) i front, som har valgt at fokusere på sit nye band, der med sit helt nye album "Facing The Imminent Prospect Of Death" har vist sig at være et af Danmarks stærkeste bud på en metal-eksportvare.  

Redwood Hill er endnu et nyt skud på metalstammen i Danmark. Bandet startede ud i 2010 og består af Hill, Toby, Brian, Jens og Andreas, som har et mørkt og depressivt udtryk, hvor de skaber en hybrid mellem black-metal og post-metal. Med et debutalbum på vej og en lang række koncerter i ryggen kan man se frem til et af de mere spændende bands på den danske metalscene.


Cerekloth kommer fra Aalborg og spiller old-school dødsmetal af den grimmeste skuffe. Bandet består af JBP, A. Larsen, M. Adsersen og N. Larsen og er allerede blevet offentliggjort til årets Roskilde Festival, og er klar til at lægge den danske festivalsommer i ruiner med deres beskidte riffs.

Billetter til Copenhell, som finder sted 14.-17. juni, kan købes via GAFFA Live

ANNONCE