Nyhed

Öresundsfestival offentliggør fire navne

Turboweekend, YAST, Sleep Party People og Badlands føjes til listen af bands der gæster Öresundsfestivalen 25-26. maj i Malmø

Nu føjes der to danske og to svenske bands til Öresundsfestivalens line-up. Danske Turboweekend og Sleep Party People samt svenske YAST og Badlands bliver en del af de 40 bands, der i slutningen af maj giver koncerter ved den nye svensk/danske-festival i Malmø.

Öresundsfestival er København og Malmøs nye musikfestival, hvor man gennem to dage kan få mulighed for at opleve nogle af de mest aktuelle og interessante kunstnere fra den danske og den svenske musikscene fredag og lørdag den 25. og 26. maj.

Turboweekends andet album "Ghost Of A Chance" blev udsendt i 2009, og indeholder hitsinglen "Trouble Is", som blev remixet af Tiësto, samt "After Hours" og "Something Or Nothing", der alle sammen var med til at give Turboweekend ekstra opmærksomhed. Den seneste udgivelse fra bandet er ep'en "Bound" fra 2010, som blev udgivet via gruppens hjemmeside, hvor både Casper Clausen (Efterklang), Coco O (Quadron) og Ty Bulmer (New Young Pony Club) gæster. Musikvideoen til singlen "Into The Pavement" blev lavet på baggrund af gruppens kreative fans bidrag. Tiden er nu kommet for bandet, hvor de igen er gået i studiet for at arbejde på deres tredje studiealbum, som forventes færdigt til sommer.

Cinematiske klange og klubpop

Sleep Party People er lidt over to år efter sit første album klar med opfølgeren med titlen "We Were Drifting On A Sad Song", der udkom den 12. marts. Albummets lyd er præget af inspiration fra soundtracks og David Lynch, som blandes med lyden fra det gamle klaver, som står i hans lejlighed, og en trommemaskine samt frontmand Brian Batz' særegne stemme. GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez var ovenud begejstret og uddelte fem stjerner og disse ord: "Hvor er det dejligt, at der findes kunstnere som Sleep Party People herhjemme."

Om de svenske tilføjelser siger de svenske bookere:

"YAST er et af Malmøs mest lovende band i flere år. Singlen "Believers" er som et perfekt soundtrack til et roadtrip på Highway 1 langs Californiens kyst", siger Kristian Kornhag Booker på Kulturbolaget, Malmø. 

"Vi har fulgt Niklas Tjäder og hans projekt 'Vidderna' længe, og da han slog sig sammen med Catharina for at danne Badlands vidste vi, at der her ville blive rigtig godt. Deres lette, psykedeliske men alligevel mørke klubpop for en til at tænke på artister som eksempelvis Massive Attack og Lykke Li", siger Mattias Berg, Booker på Babel, Malmö  

Öresundsfestival bliver afholdt den 25.-26. maj og billetter kan købes via GAFFA Live 

ANNONCE