Nyhed

Roskilde Rising klar med fem navne

Den 19. april på Vega kan man opleve de fem navne fra Roskilde Rising, Roskilde program-release og optræden med Niki & The Dove

Torsdag den 19. april kl. 16.00 er Roskilde Festival klar med offentliggørelsen af det fulde musikprogram til årets festival. I den forbindelse vil de fem bands fra Roskilde Rising optræde, og oven i hatten tilføjes nu den svenske popsucces, Roskilde-aktuelle Niki & The Dove.

GAFFA har tidligere skrevet omkring Roskildes nye projekt, Roskilde Rising, hvor festivalen tager endnu et skridt i den retning. Roskilde Rising er en paraplybetegnelse, som vil dække over en række forskellige aktiviteter, hvor hovedmålet er at hjælpe nye bands på vej frem. De nye bands vil blive tilbudt koncerter i forårsmånederne inden festivalen, men der kommer meget mere. "Vi arbejder lige nu på nogle alternative arrangementer, som kan styrke, fæstne og udvide bandenes tilstedeværelse på den nordiske musikscene. Her fokuserer vi især på møder mellem band og publikum", siger booker Stefan Gejsing.

Fem nye danske bands fra projektet, Dig & Mig, Girlseeker, Indians, The Beady Durfs og Cerekloth, optræder i forbindelse med program-offentliggørelsen på Vega, hvor de spiller fra kl. 17.30, og der er gratis entré.  


De 24 danske og nordiske navne, der skal optræde på sommerens festival, vil få deres egen frivillige musikentusiast fra Roskilde Festival tilknyttet, og sammen skal de skabe en helt unik koncertoplevelse for både band og publikum. Det enkelte band bestemmer selv hvordan. 

Oven i hatten på de fem Roskilde Rising bands og programoffentliggørelsen kan man få forsmag på Roskilde-aktuelle Niki & The Dove, som er et fremadstrømmende makkerpar, der kan blive et af årets store scoops for pop-fans. Duoen er allerede offentliggjort til sommerens Roskilde Festival, og især deres liveshows er kendt som mindre spektakulære udstyrsstykker, hvor de to svenskeres fortid i teaterverden er tydelig.

Læs mere om Roskilde Rising, Roskilde Festivals program og meget andet på festivalens officielle hjemmeside.


Billetter til Roskilde Festival kan købes via GAFFA Live.   

ANNONCE