Nyhed

Bill Doss er død

Forsangeren fra The Olivia Tremor Control er gået bort i en alder af blot 43 år

Det amerikanske indie-rock band The Olivia Tremor Control bekræftede i går på deres officielle hjemmeside, at den tidligere sanger i bandet er død. "Vi er knuste over tabet af vores bror Bill Doss. Vi har ikke ord for det", står der således om den 43-årige sangers død. En egentlig dødårsag er endnu ikke blevet frigivet, skriver Rolling Stone.

Bill Doss var en af stifterne af The Olivia Tremor Control, som i 1994 udsprang af resterne af gruppen Synthetic Flying Machine og var en del af de musikalske kollektiv Elephant 6. Bandet udgav to anmelderroste albums inden de i 2000 valgte at trykke på pauseknappen. Herefter gik Bill Doss solovejen under aliaset The Sunshine Fix og udsendte to albums i henholdsvis 2002 og 2004.

Efterladte optagelser


Inden sin tidlige død producerede Bill Doss albums i sit eget studie i Athen og havde siden 2006 desuden turneret med The Apples in Stereo som keyboardspiller, samt medvirket på deres seneste to albums.

I 2005 blev The Olivia Tremor Control gendannet som live-band og gav koncerter både i USA og Europa. Sidste år udgav bandet så deres første single i mere end 10 år og tilbage i 2009 udtalte Will Hart ifølge Rolling Stone i et interview: "Efter min mening har vi to nye sange til det næste Olivia-album. De er på Bills harddisk… Vi arbejder hen imod noget. Jeg er ikke sikker på at vi selv ved hvad det er".

En talsmand fra bandet har desuden udsendt en erklæring om at man skal "respekterer Elephant 6-familiens privatliv på dette tidspunkt. Vores hjerter er med dem, og vi vil frigive yderlige oplysninger når det er passende indenfor de kommende dage". 


ANNONCE