Nyhed

Danske Ronny Morris debuterer på Buddha Bar-album

Den danske musiker fortæller om vejen fra Nørrebro til en musikkarriere i Los Angeles og nu også Frankrig

Det er nok de færreste herhjemme, som kender til den ellers pæredanske Ronny Morris, der lige nu nyder en vis succes i USA. For nylig blev hans guitar og klassiske rockakkorder kombineret med den danske dj Gange, og resultatet blev et elektronisk remix, som nu er blevet et af numrene, man finder på den seneste udgave af den franske compilation-albumserie Buddha Bar.

Det hele startede for fem år siden, hvor Ronny Morris sad hjemme i sin lejlighed på Nørrebro og udviklede sin musik. Men han følte at han spillede lidt for sikkert og undlod at gøre nogle ting, der sagtens kunne vente til i morgen. Dette ændrede sig da han tog til Stockholm for at mødes med den svenske producer Adam Kviman for at arbejde med indspilningerne til sit debutalbum.

Han tog til USA for at færdiggøre albummet og blev kontaktet af Warner Brothers, der ville bruge musikken i en af deres mange tv-produktioner.


"Jeg kan huske, at jeg tænkte: "Der er nogen, der laver fis med mig – det her kan da ikke passe." Men det gjorde det, og da jeg endelig fik døren op til en såkaldt music supervisor, så kendte han jo pludselig en hel del andre mennesker, som han introducerede musikken til, og pludselig havde jeg min musik med i fem store amerikanske tv-serier", fortæller Ronny Morris der efterfølgende vandt to priser i Hollywood for sine bedrifter på amerikansk tv og fortsætter: 

"Det handler jo i virkeligheden alt sammen om personlig kontakt. Når der er en, der ringer og siger til dig: Vi sidder her i Burbank, California – kunne du ikke komme forbi, for vi er ikke rigtig sikre, men vi tænker på at gøre sådan og sådan. Hvis du så kommer derop og personligt står der, er du pludselig relevant for dem, og den relevans kan man bare ikke få på e-mail eller via telefon."

Næste skridt var derfor nærliggende. Ronny Morris rykkede alt op med rode og flyttede derhen, hvor interessen for hans musik var størst – Los Angeles. 


"Da det hele ligesom begyndte at ske, tænkte jeg, at jeg egentlig godt kunne tænke mig at komme til USA og bo.  Faktum var imidlertid, at jeg var ved at gå fuldstændig bankerot og tænkte, nu går det hele ad h.... til. Men skæbnen var at jeg i lufthavnen løb ind i en finansmand, der bor derovre, og han syntes, at mit projekt med tv og film gik så godt, at vi faktisk kunne lave en virksomhed ud af det. Så uden megen tøven startede vi Morris Music. Jeg solgte derpå min lejlighed og smed alt over bord, tog otte kufferter med og stak af til USA", fortæller han i dag, hvor hans musik ud over en række tv-serier nu altså også er at finde på Buddha-Bar-albummet.

Ronny Morris mødtes med den danske dj Ganga, som lavede nogle remixversioner af nummeret "All About Love" (et nummer som har været med i tv-serien "Brothers & Sisters"), som siden hen blev samlet op af folkene bag Buddha Bar.

Ud over at danske Ronny Morris lige nu er aktuel på Buddha Bar-albummet har han tidligere været udgivet via Sound Of Copenhagen og er på gaden med sit debutalbum "Sweet Silence" til efteråret.


ANNONCE