Nyhed

De Olympiske Lege sluttede af i musikkens tegn

England præsenterede nogle af sine største musikalske talenter

Er du sportsfanatiker, eller har du bare redet med på OL-bølgen, som de sidste 14 dage har fyldt i alle medier, så ved du sikkert også, at det i går var dagen, hvor det hele sluttede. Efter et sportsligt succesfyldt OL, hvor Danmark kunne rejse hjem med ni medaljer, stod gårsdagens afslutningsceremoni i musikkens tegn.

London takkede af for i år med en to og en halv times lang ceremoni, som kunne præsentere en række populære britiske musikere. Første band på scenen var et af Englands mest holdbare bands, Madness, som siden 70'erne har hærget de engelske hitlister. De fik et fyldt OL-stadion (og sikkert også et par stykker hjemme foran fjernsynet) til at skråle med på deres firser-popperle "Our House", inden de overlod scenen til blandt andre Pet Shop Boys, Ray Davies, Emeli Sandé og Elbow. Et nyt remix af Kate Bushs klassiker "Running Up That Hill" blev spillet, men Bush selv – der ikke har vist sig på scenen i ti år – dukkede ikke op.

Også verdensnavnet The Beatles var at finde på scenen, hvor en hidtil ukendt video med John Lennon blev vist på storskærm. Videoen var blevet remastered af Yoko Ono til lejligheden, og sangen "Imagine" blev hjulpet på vej af Londons børnekor.

George Michael trådte på scenen til tonerne fra "Freedom", mens Ed Sheeran, som før ceremonien havde udtalt, at han skulle optræde sammen med Pink Floyd, spillede en coverversion af Pink Floyds "Wish You Were Here", sammen med blandt andre Pink Floyd-trommeslageren Nick Mason.

Også Fatboy Slim, som skulle have besøgt Danmark i forbindelse med den aflyste Sundown Festival, stod klar til at underholde publikum, efterfulgt af en af 90'ernes helt store pigegrupper, Spice Girls, som kunne opleves med et medley af "Wannabe" og "Spice Up Your Life".

Liam Gallagher og resten af Beady Eye optrådte med deres egen version af Oasis-hittet "Wonderwall" til et show, der også bød på  Eric Idle fra Monty Pythons Flying Circus, som sang "Always Look On The Bright Side Of Life", og afdøde Freddie Mercury, som fra en videoskærm sang duet med de mange atleter, tilskuere og frivillige på det olympiske stadion.

Muse, (billedet) som havde leveret årets OL-sang "Survival", gæstede ligeledes afslutningsceremonien, og det samme gjorde Take That med sangen "Rule The World", inden The Who rundede den godt to og en halv time lange ceremoni af.

Samtidig med OL-showet spillede Blur, New Order og The Specials til en anden OL-afslutningsceremoni i Hyde Park. Blurs koncert kan i øvrigt i allernærmeste fremtid købes som download eller på cd i begrænset oplag.

ANNONCE