Nyhed

Mark Lanegan gæster Aarhus

Den ekstraordinære sanger og sangskriver giver koncert i Voxhall til november

Den altid aktive Mark Lanegan startede musikkarrieren i grunge-bandet Screaming Trees tilbage i 1985 og da bandet, otte albums inde i karrieren, blev opløst i 2000, indledte Mark Lanegan et samarbejde med Queens Of The Stone Age, før han i 2003 dannede The Gutter Twins sammen med Greg Dulli. Sideløbende med disse bandprojekter søsatte han tilbage i 1990 en solokarriere, som til dato har kastet syv albums af sig og har derudover udgivet tre udspil i samarbejde med den tidligere Belle & Sebastian-sangerinde Isobel Campbell.

Det er med andre ord en mand med et stort bagkatalog, som den 9. november giver koncert i Voxhall.

Lanegan er forholdsvis tit i Danmark og har blandt andre givet flere koncerter ved Aarhus Festuge. Sidst han var i Danmark var det københavnernes tur til at nyde godt af baryton-stemmen, som i marts gav koncert i Amager Bio.

Tunge arrangementer

GAFFAs Trine Jørck var på pletten og tildelte fire stjerner til en koncert, hvorom hun blandt andet skrev:

"Koncerten var alt i alt organisk stykket sammen af numre, som trods deres stærke sammenhængskraft også var meget særprægede i deres udtryk. Mark Lanegans americanastil, som er præget af rødder tilbage i den amerikanske tradition af folk og blues, var tilsat backtrack. Stederne var velvalgte, og fremmedelementerne fungerede som et friskt pust i de ellers tunge arrangementer".

"Nogle gange skete der desværre nogle clash mellem især trommerne og backtracket, og Lanegan virkede heller ikke helt tilpas i flere af de nye arrangementer. Brugen af elektroniske virkemidler i et ellers gammelt og støvet lydbillede er interessant, men det virkede aldrig helt overbevisende. (…) Showet var godt. Men den magiske forbindelse mellem ham og mig var aldrig til stede i Amager Bio".

Den 9. november er det så igen aarhusianernes tur til at få besøg af Mark Lanegan og billetter kan købes via spillestedet hjemmeside

ANNONCE