Nyhed

N*Grandjean skriver dagbog om Sebastian-fortolkninger

N*Grandjeans dagbog fra den første sommer-øvelejr med Lise Westzynthius, Rosa Lux m.fl., hvor de øver op til Sebastian-fortolkningskoncerten i Aarhus Festuge

I år har Sebastians gennembrudsalbum "Den Store Flugt" 40 års jubilæum, og i den forbindelse bliver albummet nyfortolket i Aarhus Festuge af Lise Westzynthius (billedet), N*Grandjean og Rosa Lux. De tre fremfører sammen albummet i DR's studier på Olof Palmes Allé mandag den 3. september. "Den Store Flugt" er Sebastians første dansksprogede album, efter at han året forinden var debuteret med det engelsksprogede "The Goddess". Albummet indeholder blandt andet de i dag klassiske Sebastian-numre "Når Lyset Bryder Frem", "Hvis Du Tror Du Er Noget" og "Rose".

Især Lise Westzynthius' forkærlighed for Sebastian er velkendt. De mødtes i 2003 til Steffen Brandts sangskrivertræf Uden For Sæsonen på Bornholm, ligesom Westzynhtius indspillede Sebastian-nummeret "Jennys Himmelfærd" på hyldestalbummet "En Hyldest Til Sebastian" fra 2009, hvor en række sangere og sangskrivere fortolkede Sebastian. Hun medvirkede også på hans første album i 21 år, "Øjeblikkets Mester" fra 2011, ligesom han synger duet med hende på hendes nyeste album, "Tæt På En Kold Favn" fra 2012, i en genfortolkning af sin egen "Sangen Om Langfart". Westzynthius har også akkompagneret Sebastian ved adskillige koncerter.

De tre involverede skriver løbende dagbog til GAFFA om projektet, og vi fortsætter med N*Grandjean, der skriver følgende:


"Jeg synes det er sjovt. Og det bliver stadig sjovere og sjovere. I takt med at vi får sporet os mere ind på, hvordan sangene skal lyde, bliver det efterhånden mere til musik end søgen efter noget. Jeg selv har pludselig fået en del rytmeroller, sådan med at slå på ting og lave stemning sådan. Det synes jeg er vanvittigt sjovt. Jeg startede med at spille trommer (da jeg var 8), men har ikke siddet og spillet med nogen i 120 år. Lang tid i hvert fald. Det glæder jeg mig over.

Moogie (Johnson, bassist, red.) foreslog mig at købe et "trampebræt", da jeg syntes stortrommen lød alt for forkert og sad og bankede i gulvet i stedet. Det er altså en megasmart opfindelse; sådan et skærebræt med et jackkabel i. Det lyder godt! I det hele taget er der for mig meget legestue over processen, og det er ret vitaliserende, for mig i hvert fald, at komme ud af mine kendte former og opleve så dygtige og kreative musikere, som alle på holdet er. Jeg laver så mange forskellige projekter lige den her måned, så det er virkelig en bølge, alting. Som jeg bobler rundt i.

Og at vejret blev så Indian pludselig, så vi lige måtte ud i luften hver 20. minut eller noget, gør det bare endnu mere vidunderligt. Processen har efterhånden strakt sig over lang tid, men vi er også ved at være der snart. Er glad for, at vi ikke har skyndt os dog. Det bliver en spændende koncert, tror jeg. Det var et klogt kreativt skridt Lise tog, da hun inviterede Rosa og mig selv med. Det bliver en god blandet oplevelse, er jeg sikker på. Han er vild nok, ham Sebastian. Der har været nogle interessante udfordringer undervejs. Jeg glæder mig meget. Jeg håber virkelig der kommer folk.


Fra nu af skal vi bare spille. Dejligt projekt :)"

Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.

Læs de tidligere bidrag i serien her og her.


Hør N*Grandjean fremføre Sebastians "Når Lyset Bryder Frem":

Når Lyset Bryder Frem - N*Grandjean by Lise Westzynthius

ANNONCE