Nyhed

Billedserie: 15 legendariske musikproducere

Den canadiske stjerneproducer Daniel Lanois gæster Danmark i denne uge. Vi fejrer ham med en fotoserie med 15 af musikkens mest markante producere.

Den canadiske sanger, guitarist, sangskriver og producer Daniel Lanois besøger Danmark til tre koncerter i denne uge. I aften onsdag den 12. december spiller han på Skraaen i Aalborg, torsdag den 13. december kan han opleves på Viften i Rødovre, og fredag den 14. december spiller han på Posten i Odense.

Daniel Lanois er nok bedst kendt for sit arbejde med Brian Eno som mangeårig producer for U2, men har også produceret for navne som Neil Young, Bob Dylan, Peter Gabriel og Emmylou Harris, og så har han siden 1989 udsendt plader i eget navn. Det er materialet fra de udgivelser, man vil kunne høre ved de tre danske koncerter.

GAFFA fejrer Daniel Lanois med en billedserie med 15 af rockens og poppens mest markante producere, og du kan se billederne med tilhørende minibiografier i GAFFAs gallerisektion. Lyt til playlisten med de 15 markante producere her.

Med sig på scenen i Danmark har han Brian Blade på trommer og Jim Wilson på bas og vokal. Sidst man kunne opleve musikeren og produceren i Danmark, var da han på sin turné sidste år gæstede både Aarhus og København, dengang med bandet Black Dub. GAFFAs Per Bloch Andersen var til koncerten i Store Vega og belønnede den med fem stjerner.

I tidens løb har Lanois som producer høstet tre Grammy Awards for Årets Album, og i november sidste år udgav den 60-årige canadier så albummet "Black Dub", som høstede fire stjerner hos GAFFAs anmelder Finn P. Madsen.

Billetter til de danske koncerter kan købes via GAFFA Live og spillestedernes hjemmesider.

ANNONCE