Nyhed

Mathilde Falch udgiver debutalbum i dag

Den danske sangerinde sender i dag sit debutalbum ”Lad mig gå fri” på gaden. Udgivelsen fejres med releasefest og koncert på Studenterhuset i aften.

Den danske sangerinde Mathilde Falch står stolt klar med sit debutalbum. "Lad mig gå fri" sendes ud i verden i dag. Albummet er fremkommet i samarbejde med den danske producer Lars Skjærbæk (Boatman Love, Tim Christensen m.fl), som også producerede den unge sangerindes EP "Kom med mig" i 2010.

Mathilde Falch har trods sine kun 22 år allerede turneret Danmark rundt med sit band, oprettet sit eget pladeselskab og står selv bag udgivelsen af debutalbummet. Teksterne peger ligeledes på, at sangerinden bærer på en livserfaring tungere end de fleste andre unge i hendes alder. Med stor inderlighed synger hun om når livet gør allermest ondt. Selv siger Mathilde Falch dog om sine tekster: "Mine sange er ikke skrevet som en stor smerte, men det handler mere om kampen mod den. Denne kamp synes jeg er lys og positiv. Det er en kamp, som jeg synes at vi alle sammen skal tage stilling til. Det håber jeg, at der er nogle, der kan høre."

De eksistentielle tekster akkompagneres af en smagfuld og iørefaldende pop/rock-lyd i arrangementerne. Selvom mange nok ville karakterisere musikken som popmusik, har Mathilde Falch ikke bare fulgt den traditionelle formel. "Vi har ikke bare brugt pop-skabelonen. Sangene har fået plads med lang intro, outro og sådan noget, som ikke er så radiovenligt. Samtidig har det været vigtigt for mig, at det var spiseligt. Jeg elsker pop og kan godt lide at melodierne får lov at være catchy."


Mathilde Falch, som ofte bliver fremhævet som Michael Falchs datter, er meget bevidst om at hendes musik er hendes egen. Hun karakteriserer selv sit projekt som værende: "Personligt. Og på den anden side ikke. Det handler om livet og når livet gør ondt. Og det gør det på os alle sammen. "Mathilde Falch" er nede på jorden. Det er personligt, uden glitter og uden popstjernedrømme."

I aften kan du høre sangerinden præsentere sine sange på studenterhuset, når hun fejrer at albummet kommer på gaden i dag. Der er fri entré og du kan i øvrigt også opleve koncert med Ida Gard, samt spoken words fra digter og forfatter Claus Høxbroe. Arrangementet starter  kl. 20.00. Du kan læse interviewet med Mathilde Falch i fuld længde her.

 


 

 

 


 

 

 


ANNONCE