Nyhed

Muse har horn på næste album

Muse arbejder på en horn-sektion til deres kommende album

Det engelske rockband Muse arbejder for tiden på deres sjette studiealbum i Los Angeles, hvor de giver hints om den nye lyd på det kommende album på deres Twitter-profil. "Fantastiske messingblæsere i går aftes. Flere horn i dag" og senere skrev de: "har lige indspillet flere horn med nogle legendariske kunstnere".

At Muse arbejder på en hornsektion stemmer overens med hvad bandet har fortalt om det kommende album. I december fortalte bassisten Chris Wolstenholme i et interview med musikmagasinet Kerrang!, at albummet vil blive noget anderledes end tidligere. Bandet har arbejdet sammen med komponisten og dirigenten David Campbell, som tidligere har arbejdet med "Death Magnetic" for Metallica, "There Days" for Bon Jovi og "Fallen" for Evanescence.

Muse blev dannet i 1994 og trioen består af Matthew Ballamy, Christopher Wolstenholme og Dominic Howard. Muse udgav i 2000 debutalbummet "Showbiz", som GAFFA i sin tid gav tre stjerner og skrev, "Muse spiller en splintrende rock, hvor de store armbevægelser med den seksstrengede og en god gang dramatik atter er i centrum.". Siden udkom andet album "Origin Of Symmetry" i 2001 og "Absolution" i 2003. Den helt store succes opnåede bandet med deres fjerde album i rækken "Black Holes & Revelations" i 2006, som også blev modtaget med fem stjerner fra GAFFA, som skrev: "Stort, pompøst og endnu mere ambitiøst er den britiske trio tilbage efter knap tre års pladepause med Black Holes & Revelations. Med en imponerende kraft spreder Muse sig over prog-, metal- og alternativ rock, der nogle gange tangerer til et rent klassisk opus."

Muses lyd har gennemgået en længere forvandling fra album til album, og sjette album skulle ikke være nogen undtagelse. På debutalbummet "Showbiz" var lyden præget af alternativ rock i stil med Nirvana og The Smashing Pumpkins, på andet album "Origin Of Symmetry" var udtrykket gået over i en mere progressiv og aggressiv retning. På bandets tredje album "Absolution" var lyden inspireret af Queen og var mere heavypræget. "Black Holes And Revelations" var orienteret mod elektronica og space-rock, som man kan finde lignende hos blandt andre Depeche Mode. Det femte album "The Resistance" omgiver sig af symfonisk rock, og det indeholder flere bløde toner end tidligere. 

Det sidste album fra Muse, "The Resistance" udkom i 2009, og nu satser trioen på at udgive deres sjette album i oktober 2012:

ANNONCE