Nyhed

Naja Rosa udsender toer i dag

Efter at have indspillet grundspor i København tog Naja Rosa turen til de amerikanske sydstater for at finde autentiske musikere til at fuldende pladen

Når man er født ind i Koppel-familien, er der ligesom to ting, der er givet på forhånd; man bliver noget ved musikken, og man har rejselyst i blodet; to elementer, der altid har været bærende hos Annisette og Thomas Koppels yngste datter Naja Rosa, der nu er aktuel med sit andet album i eget navn, der har fået titlen The Place I Call Home.

– Der har aldrig været tvivl om, at det skulle være musikken og landevejen. Siden jeg lå i min mors mave, har jeg været omgivet af musik fra flygtningelejre i Libanon til store scener i alverdens byer, og min mor har ammet mig foran et stort koncertpublikum. Jeg har været med altid, og har aldrig været i tvivl om, at det var vejen og livet for mig. Jeg begyndte fra jeg var helt lille både med mine egne og andres ting og kom senere med hos mine forældre i Savage Rose, hvor alle i mit band i dag i øvrigt har spillet på kryds og tværs.

Naja Rosa udgav i 2010 sit debutalbum, der i dag er tæt på at erhverve guldstatus, og på den aktuelle toer har hun for alvor været på farten og opfyldt en gammel, eventyrlig drøm. Hun er fra barnsben en garvet kosmopolit og har i sit teenageliv primært boet i Los Angeles, og bor nu på sjette år i New York med "Green card"-status. Og det er også lyden af USA, der syder ud af højttalerne, når The Place I Call Home spiller. Naja Rosa gik på jagt efter den rå, ægte, autentiske lyd fra Sydstaterne og fandt den

– Det har været en gammel drøm at tage på round trip i sydstaterne for at finde autentiske musikere, høre om deres liv, og deres historier, og indspille med dem i deres eget element. Mig og min kæreste - som også er bandets trommeslager - Anders Holm, rejste med vores grundbånd og et lille ProTool-studie rundt i en autocamper i tre uger fra Austin, Texas til Atlanta, Georgia for at finde og indspille med folk, vi håbede at komme i kontakt med. Vi kom igennem en masse stater og indspillede i Austin, Memphis, New Orleans og Atlanta.

– Det var lidt af et totalt sats. Vi havde omtrent ingen aftaler på forhånd, bare udvekslet lidt e-mails og et par telefonnumre her og der. Vi havde lagt en plan om, hvilke byer vi ville besøge, hvor længe og hvornår, og tre uger efter vi landede i Houston, vidste vi, at vi havde en flybillet hjem fra Atlanta. Det var kaotisk og stressende, men også fuldstændig fantastisk og vellykket. Da vi sad på vej hjem i flyveren, var det med det et stort "yes, det lykkedes fandme". Vi mødte en masse dejlige, dygtige, gæstfri og ægte mennesker, som har gjort denne plade til noget helt specielt, og titlen refererer til at føle sig hjemme hvor som helst, der er kærlighed, varme og musik, og det har der i den grad været på vores vilde road trip.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

Læs GAFFAs femstjernede anmeldelse af "The Place I Call Home" i GAFFAs anmeldelsesektion.

 

ANNONCE