Nyhed

Nedtælling til Nordic Music Prize: Malk de Koijn

GAFFA tæller ned til uddelingen af den prestigefyldte nordiske musikpris med portrætter af de 12 nominerede

16. februar bliver den prestigefyldte musikpris Nordic Music Prize uddelt for anden gang, og det sker atter på by:Larm-festivalen i Oslo. En række musikbranchefolk fra de fem deltagende nordiske lande – heriblandt et par GAFFA-folk – udvalgte sidste år 10 kandidater fra hvert land.

En fællesnordisk specialjury barberede i slutningen af 2011 disse 50 plader ned til 12 finalister, og disse finalister blev sendt videre til den endelige jury, som består af internationale, primært ikke-nordiske branchefolk. De 12 finalister blev offentliggjort i december, og her finder vi to danske deltagere, nemlig Malk de Koijn og deres meget roste tredje album Toback To The Fromtime og de unge punkere Iceage og deres debut New Brigade, der har vakt international opmærksomhed.

De 12 finalister er som følger:

Ane Brun - It All Starts With One (N)
Lykke Li - Wounded Rhymes (S)
Rubik - Solar (FI)
Gus Gus - Arabian Horse (IS)
Malk De Koijn - Toback To The Fromtime (DK)
Siinai – Olympic Game (FI)
Björk - Biophilia (IS)
Iceage – New Brigade (DK)
Montée - Rendition Of You (N)
Anna Järvinen – Anna Själv Trede (S)
Goran Kajfes – X/Y (S)
The Field – Looping State Of Mind (S)

Den internationale jury består af:

Rob Young – Forfatter til bogen "Electric Eden", tidligere redaktør af The Wire, nu skribent for Uncut og The Wire.
Andres Lokko – Skandinavisk musikskribent bosat i London. Skriver for Svenska Dagbladet.
Laurence Bell – Ejer af Domino Records
Jeannette Lee – Tidligere medlem af P.I.L. Ejer af Rough Trade Records sammen med Geoff Travis. Manager for Pulp og Jarvis Cocker.
Mike Pickering – Tidligere ansat på Factory Records, nu A&R-mand på Columbia Records UK.
Zach Kelly – Washington, D.C.-freelance-musikanmelder og kritiker. Fast bidragyder til Pitchfork.com og magasinet Paper.
Jonathan Galkin – stifter og ejer af DFA Records.

Sidste års vinder var i øvrigt islandske Jónsi, der fik prisen for sit solodebutalbum "Go". Jónsi er også kendt som sanger i Sigur Rós.

Op til uddelingen præsenterer vi hver af de 12 nominerede med korte biografier. Selvom dagens navn nok ikke behøver den store præsentation:

 

Malk De Koijn - Toback To The Fromtime (DK)
De tre bananer er mere populære her efter deres comeback, end de nogensinde har været tidligere, og de har med deres old school beats og unikke jongleren med modersmålet samlet en enorm fanskare, hvor de fleste nok næppe var født, da Smash Hit In Aberdeen så dagens lys i 1998. Toback To The Fromtime er da også en absolut værdig tilbagevenden for trioen, men spørgsmålet er om juryens medlemmer er villige til at tage et hvæs af Geo Tue og Blæs, når teksterne nu vejer så tungt på Langestrand?

Se og hør Malk de Koijn med "Klap Din Hoddok":

ANNONCE