Nyhed

PowerSolo på bjerget

Kim Kix og The Atomic Child danner den musikalske ramme om den tyske instruktør Milan Peschels opsætning af Jeppe på Bjerget. Med få sceniske virkemidler er der lagt op til skuespilmæssig og musikalsk historiefortælling, grænsesøgning og improvisation.

GAFFA har besøgt Aarhus Teater til en forsmag på stykket og talt med de musikalske bagmænd Kim Kix og The Atomic Child alias Kim og Bo Hjorth Jeppesen om deres engagement i forestillingen. "Jeppe på Bjerget" får premiere på Aarhus Teater lørdag den 11. februar klokken 16.

 

Fra Tarantino til Holberg


Lydkulissen leder tankerne hen på de mere interessante kunstnere som man ofte kan finde på soundtracks til Quentin Tarantino film, og det er tydeligt at de to musikere har et indgående kendskab til kunstnere som Ennio Moricone, Eddie Beram og The Lions and the Cucumber.

 

Lyden af den sprøde frø


Ved at benytte netop disse musikalske inspirationskilder skabes der et lydbillede der forbinder dele af de auditive universer vi kender fra PowerSolo – og for den sags skyld en række af de bands vi kender fra pladeselskab Crunchy Frog.

 

Misbrug af Holberg


Efter Milan Peschels opsætning af "Et Dukkehjem" her på Aarhus Teater mente flere anmeldere, at det var misbrug af Ipsen. Nu hvor I kender historien om Jeppe på Bjerget, tror I så at denne opsætning vil blive kaldt misbrug af Holberg?

Kim: – Det forventer jeg. Jeg tror det er en forestilling som vil skille vandene, og det er også det jeg synes er interessant.

 


Dæmoner, druk og aktualitet

Hvad mener I er centralt i fortællingen?

Kim: – Det er især Jeppes druk der er central.


Bo: – Man kan jo læse den som man vil, men man kan jo også, som Milan gør her, grave dybere og kigge på magtmisbrug eller dæmoner. Hvad enten det er baronen eller baronens entourage, så har alle dæmoner, og situationer kan bringe godt og ondt frem i folk, hvilket det gør her.

Kim: – Selve det menneskelige og psykologiske eksperiment Jeppe udsættes for er jo også meget centralt i stykket. Det bliver nærmest helt eksistentialistisk.

 


Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

 

Jeppe på Bjerget:


Aarhus Teater Scala 11. februar-10. marts 2012

 

Af: Ludvig Holberg


Instruktør: Milan Peschel

Scenograf: Nicole Thimm

Musik: Kim Kix & The Atomic Child


Lyddesign: Benjamin La Cour & Andreas A. Carlsen

 

Skuespillere:


Jens Albinus

Marie Louise Wille

Mette Døssing


Niels Ellegaard

Peter Flyvholm

Frederik Ømann


 

Læs mere på Aarhus Teaters hjemmeside

 


ANNONCE