Nyhed

Public Image Ltd annoncerer første album i to årtier

Efter tyve år er PiL klar med ny single, ep og album

Public Image Ltd er efter tyve års pause klar med singlen "One Drop", som vil være at finde på ep'en af samme navn. Ep'en "One Drop" rammer butikkerne den 21. april, og vil bane vej for et kommende album fra det engelske post-punk-band.

I et interview med den engelske radiostation BBC Radio 6 offentliggjorde John Lydon, at PiL vil udgive en ep den 21. april med titlen "One Drop", samt et fuldt studiealbum i løbet af maj eller juni. Albummets titel at skulle ifølge rygter blive "This Is PiL", men det vides dog ikke med sikkerhed.

Public Image Ltd, eller PiL, blev dannet af John Lydon (Johnny Rotten), Keith Levene og Jah Wobble i 1978, kort efter Sex Pistols' opløsning. PiL debuterede i 1978 med singlen "Public Image", en sang skrevet mens Lydon var medlem af Sex Pistols. Debutalbummet "First Issue" udkom i 1978 på pladeselskabet Virgin Records. Siden er det blevet til syv albums, senest "That What Is Not" fra 1992.

I 1993 startede den lange pause for Public Image Ltd, da Lydon ville arbejde på sin selvbiografi og på en genforeningsturné med resten af Sex Pistols. I 1999 udkom den firedobbelte opsamling, "Plastic Box", som indeholdt tidligere udgivne og uudgivne numre, og gemt inde i boksens noter havde Lydon skrevet, "denne samling repræsenterer et komma, ikke et fuldt stop. Jeg agter at fortsætte med PiL, og der vil komme mere i fremtiden".

I 2009 gav gruppen deres første koncerter i sytten år, og sidste sommer besøgte de Danmark og gav en koncert i Lille Vega som udløste fire stjerner fra GAFFAs mand på stedet.

Nu kan man spændt vente på ep'en "One Drop" den 21. april og studiealbummet "This Is PiL" i maj/juni.

Imens kan man lytte til singlen "One Drop" her.

 

ANNONCE