Nyhed

Sleep kommer til Amager Bio

Det californiske stoner-band Sleep gæster Amager Bio til maj

Der er dømt doom og stoner, når det amerikanske band Sleep spiller i Amager Bio på Store Bededag, den 4. maj. Bandet er inspireret af Black Sabbath og var aktive op igennem 90'erne med albummene "Volume One", "Volume Two" og "Sleep's Holy Mountain". I 1995 begyndte Sleep på hvad, der skulle vise sig at blive deres undergang.

Bandet lavede singlen "Dopesmoker", en 67 minutter lang single, der straks blev afvist af pladeselskabet. Sleep prøvede at "trimme" nummeret, fik det ned på den "korte" længde af 52 minutter og omdøbte det "Jerusalem". Heller ikke denne gang var pladeselskabet imidlertid tilfreds, og gruppen besluttede at gå hver til sit. Efterfølgende blev "Jerusalem" udgivet og i 2003 udkom den oprindelige "Dopesmoker".

Bandet blev genforenet i 2009 og turnerede i 2010. Nu er det så offentliggjort, at Sleep, som et led i en større europæisk turné, besøger Danmark til maj. Siden genforeningen i maj har Jason Roeder fra bandet Neurosis spillet trommer i stedet for den oprindelige trommeslager Chris Hakius.

Koncerten ligger samtidig med den ligesindede festival "Heavy Days in Doom Town", og har man billet til den får man 100 kroner i rabat på Sleep-billetten.

Hvis man skulle stå med godt en time i overskud, er her "Dopesmoker" i sin fulde længde:

 

ANNONCE