Nyhed

Spot klar med seks danske og seks nordiske bands

Ulige Numre, Casiokids og Donkeyboy – i alt 12 danske og nordiske navne til Spot

Nu er Spot i gang igen med offentliggørelser af navne på sit program. Denne gang er der tale om seks danske og seks nordiske tilføjelser til årets line-up den 4.-5. maj i Aarhus.

Fra Norge kan Spot præsentere Donkeyboy, som blev dannet i 2005 og består af Cato Sundberg, Kent Sundberg, Peter Michelsen, Thomas Drabløs og Alexander Garborg Ågedal. Gruppen udgav debutalbummet "Caught In A Lie" i 2009, og singlen "City Boy" gik i 2011 direkte ind på førstepladesen på iTunes' hitliste uden overhovedet at have været spillet i radioen. Det er tydliget at Donkeyboy kan noget med singler, og det blev endnu tydeligere, da de formåede at vippe sig selv ned fra førstepladen, hvor debutsinglen "Ambitions" måtte vige pladsen for efterfølgeren "Sometimes".

Casiokids blev stiftet i 2005 og består af Einar Olsson, Fredrik Øgreid Vogsborg, Ketil Kinden Endresen, Kjetil Bjøreid Aabø og Matias Monsen. Bandet er et af få norske bands, som har opnået international anerkendelse, selvom de synger på norsk. Casiokids' lyd er lige dele eurodance, afrobeat og indie.


Derudover kommer Hypertext med deres opfindsomme og rockende sange, og Simon Says No! spiller shoegazet støjrock, mens sanger og sangskriveren Jonas Alaska spiller akustiske sange med et hint af country. Fra Finland kommer gruppen Zebra And Snake, som optræder med deres synthbaserede sange.

Fra hjemlandet Danmark kan Spot præsentere Ulige Numre, vinderen i kategorien Årets Sang ved året Steppeulv. YouTube-fænomenet, som for alvor blev kendt for nummeret og musikvideoen til "København", får lyrik og guitardrevet rock til at smelte sammen til sprogblomster. The Eclectic Moniker, som for nylig har været Ugens Uundgåelige på P3 med "Easter Island", kommer forbi med deres sommer- og soltoner iført solbriller og hawaiikranse. Pladeaktuelle Chorus Grant spiller deres elektroniske folkpop, men Rising bryder stilheden med deres melodiske heavy. Derudover kommer Trepac og giver den med hiphop og autentiske tekster, og til sidst kommer Age Of Giants med deres tågede, drømmende pop med hypnotiserende vokaler.

Blandt de allerede offenttliggjorte navne er: Freja Loeb, Lukas Graham, Rasmus Walter og Bottled In England. 


Spot Festival foregår den 4.-5. maj i Musikhuset Aarhus, Godsbanen, VoxHall og Atlas.

Hold øje med nyheder på Spot Festivals officielle hjemmeside.   

ANNONCE