Nyhed

Wafande er klar til turné

En række danske efterskoler får besøg af den populære sanger i de kommende uger

Den danske reggae-hiphopper Wafande er klar til en længere efterskoleturné rundt i Danmark. Den første efterskoleturné afvikledes i 2007 i forbindelse med ROSA, Dansk Rock Samråd og AFTRYK Festivalen. Koncerterne skal være med til at vække elevernes interesse for ny dansk live-musik.

Wafande debuterede sidste år med albummet "Du Ved Det", men det var oprindeligt slet ikke meningen at Wafande skulle lave musik. Wafande boede i otte år lang periode i Frankrig, hvor planen var at han skulle spille basketball på det franske ungdomslandshold, og han havde sågar et legat liggende og vente i USA.

Musikken sejrede

Men musikken var dog for tiltrækkende, og Wafande besluttede sig for at tage tilbage til Danmark for at fokusere netop på det.

I Danmark fik Wafande hurtigt et samarbejde op at køre med Fresh-I og Pharfar, som står bag blandt andre Bikstok og Natasja. Sammen fik de udarbejdet debutalbummet "Du Ved Det", hvor Xander, Kaka og Stine Knick gæster.

Omfattende opmærksomhed og succes fulgte Wafande efter hitsinglen "Gi' Mig Et Smil", der blev spillet meget på de danske radiostationer og blev populær på Youtube. Da albummet "Du Ved Det" udkom i august 2011, blev det modtaget med stor ros fra anmelderne. GAFFAs rutienrede reggaeskribent Henrik Bæk gav albummet fem stjerner og skrev blandt andet at "det er nemlig afsindigt svært at sidde stille og lade være med at synge med på de sjove og skæve tekster, der fortsætter, hvor Bikstok slap for nogle år siden med masser af humor og selvironi mellem rillerne. Wafande holder sig ikke tilbage fra at eksperimentere med teksterne og vrider dem originalt rundt…".

Og nu får man altså mulighed for på de danske efterskoler at høre de skæve tekster og synge med på "Gi' Mig Et Smil", når Wafande gæster i løbet af februar og marts.

Tourplanen ser ud som følger:

Den 20. februar - Vrigsted Efterskole

Den 22. februar - Nørgaards Højskole

Den 23. februar -  Husby Efterskole

Den 27. februar - Horne efterskole

Den 28. februar - Rovvig Efterskole

Den 29. februar - Faaborgegnens Efterskole

Den 1. marts - Efterskolen ved Nyborg

Den 5. marts - Femmøller Efterskole

Den 6. marts - Hammerum Fri- og Efterskole

Den 7. marts - Ranum Efterskole

ANNONCE