Nyhed

Bredt line-up til Musketerfestival 2012

Programmet til årets Musketerfestival er som altid genremæssigt bredtfavnende

Den 2.,3. og 4. februar kan man atter opleve en lang række kunstnere i alternative konstellationer på Huset i Magstræde, når Musketerfestival 2012 løber af stabelen. Primus motor bag festivalen er Loco og den bredt favnende jazzmusiker Kresten Osgood.

Musketertanken startede i 2005, hvor Kresten Osgood følte en stilstand og en håbløshed i dansk kulturliv. VKO-regeringens kulturkamp var på sit højeste og Danmark havde brug for at se sine kunstnere stå i samlet flok og udtrykke sig. Osgood forfattede et manifest med sætninger som: "Vi spiller for retten til kunstnerisk frihed, retten til ikke at passe ind, retten til at være os selv, retten til at stå for noget større og retten til ikke at blive forstået"

I 2012 er manifestet dog lagt væk. Danmark har forandret sig meget siden starten i 2005, og der er også sket det, at Musketerfestivalen har fået sit eget liv, oplyser arrangørerne.

Listen over medvirkende er som altid alenlang, men af danske musikere medvirker i år blandt andet: Benny Holst, Nanna Lüders, Marie Key (billedet), Søs Fenger, Solveig Sandnes, Kenneth Thordal, Kristoffer Munck Mortensen (Mellemblond) og Mads Mouritz. Endvidere delager også en række danske forfattere, herunder Lars Skinnebach, Lone Hørslev, Jeppe Brixvold og TS Høeg.

Man kan finde den fulde liste over de medvirkende på festivalens Facebookside

ANNONCE