Nyhed

Death Valley Sleepers klar til Vegas Udvalgte

Vi har fanget det fremadstormende danske band, der kan opleves på Vega 20. januar

I januar havde Vega stor succes med upcoming-aftenen Vegas udvalgte, hvor de præsenterede seks fremadstormende navne fra det danske vækstlag. Nu er Vega tilbage med anden omgang af Vegas Udvalgte, som finder sted 20. januar i Lille Vega og Vega Lounge. Årets seks navne er Ulige Numre, Shaq Boosie, Penny Police, Rangleklods, Death Valley Sleepers og Soffie Viemose.

GAFFA vil i den kommende tid bringe interviews med de seks kunstnere til Vegas udvalgte. I dag gælder det Tobias Winberg, forsanger i Death Valley Sleepers.

Hvordan vil I karakterisere jeres musik?
– Et spændingsfelt imellem psykedelisk rock og pop, vil jeg tro. De poppede elementer befinder sig i melodierne samt selve formen/opbygningen på sangene mht. vers og omkvæd. De rockede og mere alternative elementer optræder i selve sounden - flere lag med guitar og støj. Derudover anvender vi f.eks. sitar og tambura samt effekter, der er kørt baglæns osv., som giver den psykedeliske klang og stemning.

Hvorfor blev det lige den genre, I valgte?
Det var meget naturligt, da det er de genrer, vi selv lytter til og dyrker, og så blandede vi det, som vi gerne ville have det til at lyde.

Hvad adskiller jeres musik fra lignende musik?
– Det er klart en mere alternativ lyd og genre, vi har valgt at dyrke, men til gengæld har vi valgt at have en langt mere poppet tilgang til den, så den i højere grad appellerer til et bredere og større publikum. Vores ønske er klart at nå så vidt omkring som muligt med vores musik. Vi ønsker ikke kun at være en del af undergrunden.
 
Hvad betyder det for jer, at I er blevet valgt til Vegas Udvalgte?

– Det er noget, vi sætter stor pris på. Det giver os mulighed for at komme ud til et større og bredere publikum, da Vega har en bred og mangfoldig profil. Derudover er vi snart pladeaktuelle med vores debut, så timingen er perfekt.

Hvorfor tror I, at I er blevet en af de Udvalgte?
– Nok fordi vi her på det seneste har fået lidt ekstra omtale pga. vores kommende plade, signing osv. Dette har ført til lidt omtale rundt omkring, hvilket gerne fører noget godt med sig såsom en synlighed i medierne, som igen kaster lidt godt af sig. Og forhåbentligt også fordi, Vega kan lide vores musik.

Hvad er jeres forhold til Vega?
– Jamen, vi har alle i bandet både gået til koncerter på Vega og spillet der, og jeg selv er derudover med til at lave arrangementer på Ideal Bar i form af Frankie Teardrop. Så vi har alle et absolut godt forhold til huset.

Hvad kan man forvente af musikalske aktiviteter fra jer i 2012?
– Som sagt er vi pladeaktuelle i 2012, hvor vores debut udkommer, så forhåbentlig bliver det året, hvor vi har mulighed for at slå vores navn fast. Dernæst kommer der tour, div. koncerter, arrangementer og forhåbentligt en del festivaler rundt omkring. Håber det bliver et godt og travlt år.

Hvad er jeres musikalske ambitioner?

– At kunne leve af det på fuld tid, så man har mulighed for kun at fokusere på musikken. Derudover vil vi naturligvis gerne nå så langt og bredt som muligt med vores musik rundt omkring i verden, så vores ambitionsniveau har bestemt intet loft.


ANNONCE