Nyhed

Emeli Sandé var fredagens EuroSonic-højdepunkt

Den skotske soulsangerinde viste masser af potentiale, mens danske Iceage skuffede på den hollandske branchefestival

Den store hollandske branchefestival EuroSonic fandt sted onsdag, torsdag og fredag i den hollandske universitetsby Groningen. Festivalen bød på tre dages musik med i alt 288 bands på 32 forskellige scener. Musikken kommer fra hele Europa og har fokus på nye, unge talenter, og festivalen er en stor inspirationskilde for aarhusianske Spot. Ligesom her finder konceterne sted på en lang række spillesteder i centrum af byen, og Groningen er faktisk den by i Europa, der har flest spillesteder i forhold til byens fysiske størrelse. Det er også en smuk, ærkehollandsk by med masser af kanaler og smukke, historiske bygninger.

Fredagens højdepunkt var for GAFFAs udsendte den unge skotske soulsangerinde Emeli Sandé, der spillede i et telt et par kilometer fra byens centrum. Sandé er blevet rost i høje toner af blandt andre BBC, ligesom hun herhjemme har fået en del radioairplay med singlerne "Daddy" og "Heaven". Teltet var dog langtfra fyldt, men det lod ikke til at skræmme Sandé, der med stor selvtillid åbnede sættet med "Daddy". Sandé har da også allerede skrevet sange til så store navne som Leona Lewis, Cheryl Cole og Susan Boyle. Vi befinder os altså i mainstream-land, men som solist har Sandé noget mere kant end den gennemsnitlige talentshowstjerne.

Emeli Sandé har en fyldig og lidt nasal soulstemme, som giver visse associationer til Shara Nelson, der medvirkede på Massive Attacks stilskabende debutalbum "Blue Lines" og ikke mindst singlen "Unfinished Sympathy", og sjovt nok minder Sandés glimrende single "Heaven" en hel del om netop "Unfinished Sympathy" med dens kombination af længselsfuld vokal, et hurtigt beat og inciterende, ulmende strygere i hele sangens længde. "Heaven" var afslutningen på Emeli Sandés 45 minutter lange sæt, som således blev indledt og afsluttet med en single, men de mellemliggende syv numre besad faktisk alle hitpotentiale.


Læs resten af anmeldelsen samt kommentarer om det øvrige fredagsprogram, blandt andet en noget skuffende koncert med de ellers så roste danske punklømler Iceage, i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE