Nyhed

Roskilde Festival klar med de første danske navne

I Got You On Tape, Larsen & Furious Jane og syrerock fra pladeselskabet El Paraiso slutter sig til programmet

Roskilde Festival har offentliggjort de første navne i det nye år, og efter november og december med internationale topnavne som Björk, Bruce og Bon Iver er der denne gang dømt lutter danske kunstnere: I Got You On Tape, Larsen & Furious Jane og tre bands fra pladeselskabet El Paraiso.

I Got You On Tape spillede sidste gang på Roskilde Festival i 2009. Siden har de fået et regulært gennembrud med udsendelsen af albummet "Spinning For The Cause" i 2009, tildelingen af P3-Prisen i 2010 og udgivelsen af det fjerde, meget roste album "Church Of The Real" i 2011. Musikken er sofistikeret rock med Jacob Bellens' karakteristiske dybe røst centralt i lydbilledet.

Larsen & Furious Jane
(billedet) har fået masser af anmelderroser, men aldrig det helt store gennembrud, og de har også kun givet relativt få koncerter. I 2011 spillede de således kun én koncert, men udgav til gengæld det højt lovpriste album "Dolly", som kan downloades gratis fra gruppens hjemmeside. Musikken er eftertænksom og nuanceret rock med alternative tilbøjeligheder og poetiske, ofte lettere disillusionerede tekster.

El Paraiso er et nyt dansk pladeselskab med eksperimenterende, bevidsthedsudvidende musik som fokus. Fra selskabets psykedeliske program præsenterer Roskilde Odenses syrerockere Causa Sui, det til lejligheden sammensatte El Paraiso Ensemble og den københavnske kraut- og postrock-trio Papir.

Billetsalget til Roskilde Festival, der finder sted i dagene 5.-8. juli med warm up fra 30. juni, er i fuld gang via GAFFA Live.


ANNONCE