Nyhed

The xx til Northside

Northside præsenterer nu det britiske band The xx. Derudover kan festivalen også præsentere Marina And The Diamonds og Choir Of Young Believers til årets program.

Der er ved at være tale om en krig mellem Roskilde Festival og NorthSide, når det gælder om at præsentere store navne til årets festival. Hvem der fører bandkapløbet er selvfølgelig meget subjektivt og kommer an på ens personlige smag. Men sikkert er det dog, at Northside ligger ganske lunt i svinget med præsentationen af det britiske band The xx.

Bandet som blev dannet i 2005 har indtil videre kun et album på bagen. Det er det næsten selvbetitlede album fra 2009 (strengt taget hed det bare "xx"), som mødte stor anmelderbegejstring verden over. Derfor er der også store forventninger til opfølgeren, som udkommer til sommer. Herunder "Island" af The XX fra Glastonbury:

Marina And The Diamonds giver måske mere genlyd i den brede befolkning. Med kæmpehittet "Radioactive" har det været svært at undgå den walesiske sangerinde. I 2010 gæstede hun Vega. En koncert som Gaffa gav fem stjerner og kaldte for "ren nydelse". Herunder ses en video fra Digital Music Awards, hvor Marina spiller "Radioactive":

Sidste navn i denne omgang er danske Choir Of Young Believers, som er et nationalt eksempel på vellyd, og der er ingen grund til at forvente andet end en fantastisk koncert på NorthSide. Det danske band udkommer desuden med deres nye album til februar. Se videoen herunder med en smuk udgave af "Next Summer":

Det foreløbige lineup til Northside ser dermed således ud:

Choir of Young Believers, Dúné, Garbage (US), James Blake (UK), Justice (F), Kasabian (UK), Kashmir, The Kooks (UK), Malk De Koijn, Noah & The Whale (UK), Marina and the Diamonds (UK), Oh Land, The Stone Roses (UK), The Temper Trap (AU), Turboweekend, When Saints Go Machine og The xx(UK).

Northside finder sted 15. - 17. juni og billetter kan købes via GAFFA Live, Northside.dk eller Billetlugen.dk

ANNONCE