Nyhed

Bernhoft: Det var min bedste koncert

Den norske soulsanger Jarle Bernhoft var overvældet, da GAFFA mødte ham efter hans koncert på Roskilde Festival

Bernhoft chartrede et privatfly for at nå sin koncert på Roskilde Festivals Arena-scene og denne passede star quality som han udviste i sin ankomst passede fint til koncerten på den publikumspakkede teltscene. Lige efter koncerten snakkede GAFFA med den norske soulsanger, der stadig var oppe at køre over den vellykkede koncert.

Hvordan var det at spille på Roskilde Festival?

– Helt fuldstændig sindssygt. Én ting er, at der var mange mennesker, men en anden er, at der var en helt vild stemning. En helt euforisk stemning. Jeg tror den vildeste oplevelse før denne var da jeg spillede på Musikcafeen i Aarhus, hvor jeg ikke var forberedt på at folk sang med på mine sange. Og sådan var det i dag, bare med 20.000 mennesker. Der var en enorm mængde kærlighed i det telt.

Hvor god var koncerten på Arena i forhold til de koncerter, du ellers har spillet?

– Det var min bedste koncert nogensinde. Uden tvivl. Vores niveau bliver en tand bedre for hver koncert, og i tillæg gjorde publikum, at dette trin blev ekstra stort. Helt åndssvagt fedt.

Du har før spillet solo og spiller nu med et stort band. Hvordan er forskellen?


– Der er et helt andet energiniveau. Når jeg spiller solo, forsøger jeg at lave så meget lyd som mulig, men alligevel har solo-optrædenerne en enorm intimitet. Med det andet er det meget mere kraftfuldt, og der bliver jeg mere en dirigent. Der er flere lag i musikken. Og så er det endnu bedre, ellers kunne jeg jo være kommet alene. Og nogle numre har helt nye arrangementer, så på en måde er det helt ny musik, også selvom det er de samme sange.

Hvad skal der ske efter sommerens turné?

– Jeg synes det er svært at skrive sange på turnéen. Jeg bruger så mange kæfter på ene time på scenen, at jeg både før og efter er helt udmattet. Jeg får tænkt en masse tanker og får en masse inspiration, men det at få den inspiration ud, det er svært. Så til efteråret trækker jeg stikket, og sætter mig ned og skriver sange. Jeg skal skrive lidt med mit bands pianist. På mit første album skrev jeg sange alene, men på "Solidarity Breaks" skrev jeg sange med pianisten.

ANNONCE