Nyhed

Nordens soulkonge tager på danmarksturne

GAFFA.dk - Alt om musik

Norske Jarle Bernhoft annoncerer Danmarksturné til februar 2018. Han smider loop-pedalen væk, inviterer et band med i tourbussen og besøger de fire største danske byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Under kunstnernavnet Bernhoft eller Bern/Hoft huskes han måske bedst som en dygtig multiinstrumentalist med ring i øret, strithår i panden, markerede briller og ikke mindst en loop-station. Han tog begrebet ”solist” helt bogstaveligt, og ene mand på de store scener loopede Bernhoft forskellige elementer sammen til et stort lydbillede af soulede, funkede r&b-fraser.

Eksempelvis hittede han enormt med denne indspilning af ”Cmon Talk”:

Artiklen fortsætter under videoen

Den frække, tilbagelænede og eksperimenterende lyd har nordmanden ikke forsaget, men til gengæld har han tilsyneladende smidt loop-stationen over bord og i stedet allieret sig med The Fashion Bruises for at udforske bandlyden.

LÆS OGSÅ: ”NorthSide-aktuelle Bernhoft: Tag min hånd – så fører jeg dig over broen”

Det skete også på Northside, hvor GAFFAs anmelder hæftede sig ved Bernhofts nye konstellation. Samlet blev oplevelsen dog kun bedømt med tre stjerner:

”De fleste publikummer har sandsynligvis tidligere stiftet bekendtskab med Bernhoft alene på scenen, hvor han ved hjælp af tekniske hjælpemidler har ledsaget sig selv. Den tilgang er senere blevet beskrevet som gimmick-agtig, og det klæder da også Bernhoft-oplevelsen med et regulært band – bestående af en ekstra guitarist, trommeslager, bassist og keyboardspiller.”

Bernhofts album Islander fra 2014 blev nomineret til en Grammy for ”Best R&B Album”. Den blev fulgt op af ep’erne Stop/Shutup i maj 2016 og senest The Morning Comes i januar 2017. Denne nyeste ep fik hele 5 stjerner hos GAFFA, hvor han ligefrem blev kaldt ”Nordens soulkonge”.

Artiklen fortsætter efter The Morning Comes

Nordmanden er således i topform med både nyere materiale og et imponerende bagkatalog, når han gæster det danske land til vinter næste år. Og ifølge en pressemeddelelse vil de to succesfulde ep'er blive fulgt op af endnu én til august 2018.

Oplev Bernhoft & The Fashion Bruises her:

7. februar: DR Koncerthuset, Studie 2, København

8. februar: Posten, Odense

9. februar: Train, Aarhus

10. februar: Musikkens Hus, Aalborg

Billetsalget til alle fire koncerter starter den 18. oktober kl. 10 via Live Nation.

ANNONCE