Nyhed

Copenhagen Trashzztival klar med program

For tredje år i træk præsenteres et billigt og eksperimenterende alternativ til næste uges Copenhagen Jazz Festival

"Inde fra konservatoriet lyder velfriseret jazz", synger den store danske sangskriver Peter H. Olesen et sted, og netop den "velfriserede jazz" får i næste uge om ikke fingeren, så i al fald konkurrence fra Copenhagen Thrashzztival, som ikke har noget med metalgenren thrash at gøre, men derimod præsenterer en række eksperimenterede navne til priser, der med arrangørernes ord "ville få Jazzhus Montmartre til at gå konkurs på 30 sekunder".

Festivalen er nemlig netop undfanget som et alternativ til den forestående Copenhagen Jazz Festival – som af bagmændene betegnes som "blankpoleret" – og i år er det lykkedes at kunne præsentere folk som electronica-musikeren Bjørn Svin (billedet), Jørgen Teller & the Empty Stairs og det musikalske kollektiv Mames Babegenush, der gør sig indenfor den Balkanmusik, som har været lidt at et subkulturelt modefænomen i nogle år.

Mellem rock og klezmer

Og de er gode til det, hvis man skal tro GAFFAs egen Erik Barkman, som tilbage i 2009 smed fire stjerner efter gruppens debutalbum "Klezmer Killed the Radio Star", som han betegnede som "et friskt og rocket bud på klezmergenren". Bag festivalen står Lygten Station på Nørrebro i København og undergrundsselskabet Mom Eat Dad Records. Herfra hedder det blandt andet om det eklektiske program:

"Igen i år har vi et forrygende line-up i ærmet! Bjørn Svin udfordrer med et bevidsthedsudvidende improsæt, mens Balkan-kollektivet Mames Babegenush spiller op til kædedans og Blæsersafari give dig en lektion i hvordan et horn skal håndteres, uden selvfølgelig at glemme resten af det bemærkelsesværdige program!".

Billetter koster 50 kroner pr. dag, og øl udskænkes til den fornuftige pris af 25 kroner. Sidste år var det blandt andre Frisk Frugt og Jesper Zeuthen Trio, der spillede op i den gamle stationsbygning, mens årets program ser således ud:

Tirsdag d. 10 juli

20.00: Dørene åbner


21.00: Lars Bech Pilgaards Slowburn

22.00: Jørgen Teller and the Empty Stairs feat. Lazara

23.00: Mames Babegenush



Onsdag d. 11 juli

20.00: Dørene åbner


21.00: Blæsersafari feat. Liudas Mockunas

22.00: Bjørn Svin

23.00: Andreas Führer


 

ANNONCE