Nyhed

Dansk rap-veteran hyldes i Amager Bio

Dee Pee fra Rockers By Choice fejrer tredive år i dansk hiphops tjeneste

Den 27. oktober byder Amager Bio indenfor til en aften i hiphoppens tegn, i anledning af at Skandinaviens ældste aktive rapper, Dee Pee, kan fejre sit 30 års jubilæum.

I 1983 tog stifteren af den legendariske danske rapgruppe Rockers By Choice, Dee Pee, de første skridt til den danske hiphop-kultur med breakdance/electric-boogie. Året før var Dee Pee, med det borgerlige navn Per Pedersen, på et High School-ophold i Rochester og vendte hjem med rygsækken fuld af kassettebånd.

Som den første officielle danske mester i hiphoppens dansegrene i 1984 var kursen lagt for manden. Med andre ord var Dee Pee en af de første til at introducere hiphop-kulturen til Danmark.


I 1986 dannede han gruppen "Fabulous Rockers", som senere blev til raporkestret "Rockers by Choice"

"Historisk aften"

Dee Pee er i dag den ældste aktive rapper i Skandinavien, og har udgivet seks albums med de tre gange Grammy-nominerede Rockers By Choice. Soloalbummet udkom i 2010 og nu kan man opleve både dj's, rappere, dansere, malere og musikere hype den legendariske Dee Pee på hjemmebanen Ama'r i forbindelse med hans 30 års jubilæum.


Pressemeddelelsen lover "Et 30 års jubilæum, hvor man vil kunne opleve overraskelser og optrædener som aldrig er set eller hørt før – og som med garanti aldrig vil ske igen! – en historisk aften i hiphoppens tegn!"

Billetsalget er startet på spillestedet hjemmeside 

ANNONCE