Nyhed

Peter Hook udgiver erindringer

Bassisten ser tilbage på livet og karrieren i Joy Division og New Order i kommende bog

I efteråret 2011 gæstede Peter Hook Danmark for at opføre hele Joy Division-albummet "Unknown Pleasures" i koncert. Og til oktober revisiteres fortiden atter i stor stil, når bassisten udgiver sin selvbiografi på forlaget Simon & Schuster. Bogen har fået titlen "Unknown Pleasures - Inside Joy Division", og vil indeholde Hooks førstehåndberetninger om Joy Divisions dannelse og karrieren frem til forsanger Ian Curtis selvmord.

"Det er meget underligt. Gennem årene er Joy Division blevet en stor del af musikkulturen. Mange tror, de ved hvad der skete. Det gør de ikke", udtaler Hook ifølge Uncut og tilføjer: "Enhver, som har skrevet en bog eller lavet en film om Joy Division.....med mindre havde siddet dér i bilen eller varevognen med os, aner de intet om det. Mig, Barney, Ian, Rob, Twinny og Dave. Kun vi ved, hvad der virkelig skete".

Peter Hook har tidligere udgivet bogen "How to Not Run a Club", der som titlen antyder handler om musikerens tid som natklub-ejer. Efter Ian Curtis' selvmord fortsatte de overlevende bandmedlemmer under navnet New Order. Om Joy Divisions mest kendte sang, "Love Will Tear Us Apart", har Hook i øvrigt udtalt til NME, som i juni udråbte sangen til den bedste overhovedet de sidste tres år:

"Den får det stadig til at løbe koldt ned ad ryggen på mig. Især fordi jeg kender de involverede parter. Den forklæder sig som en sød lille popsang, hvilket er en af de dejlige ironier ved den. Jeg ville have hadet, hvis den handlede om mig".

ANNONCE