Nyhed

Rockmuseum Aarhus hylder Pink Floyd

Museet fejrer 45-års dagen for rockbandets besøg i Aarhus

Det er i år 45 år siden, at det legendariske rockband Pink Floyd besøgte Danmark og gav koncert på spillestedet Boom i Aarhus. Dette har Rockmuseum Aarhus valgt at fejre under festugen, hvor de blandt andet byder på filmaften og fotoudstilling.

Den aarhusianske rock-fotograf Nils Aarestrup Røddik stod klar med kameraet til koncerten i Aarhus i 1967 og det kan alle andre nu få glæde af, da man den 5. september kan komme til filmaften på Godsbanen og se optagelser fra koncerten. Der vil denne aften også blive vist optagelser fra Pink Floyds besøg på Gentofte Stadion i 1988. Nils Aarestrup Røddik vil inden hver forestilling fortælle om sine oplevelser til begge koncerter.

Udover filmaften kan man på Godsbanen også se en udstilling med fotostater fra koncerten i 1967, samt koncertplakaten, T-shirten og billetten fra koncerten 21 år senere på Gentofte Stadion.

Masser af memorabilia

Sidste år udkom en coffee table-book med billeder af Pink Floyds første guitarist Syd Barrett i London. Her blev Nils Aarestrup Røddiks billeder fra Boom koncerten valgt til at indgå og forfatteren Russell Beecher var meget begejstret for det danske bidrag. Han udtalte sidste år til musikmagasinet Record Collector: "Det er nogle af de bedste sort-hvid live-fotos jeg nogensinde har set af Syd".

Bogen "Barrett" vil også blive udstillet, ligesom man kan se New Musical Express (NME)-blade fra perioden 1970-76 med artikler omkring de legendariske briter.

Der skulle med andre ord være rig mulighed for at dykke ned i Pink Floyds historie, med omdrejningspunkt i to af de danske koncerter fra henholdsvis 1967 og 1988. Udstillingen finder sted på Godsbanen i lokalet Remisen den 5. september fra 11-21 og er en del af Aarhus Festuge, som i år meget passende går under temaet STOR. 

ANNONCE