Nyhed

Andrew Bird gæster Amager Bio

Multiinstrumentalisten Andrew Bird gæster til november Amager Bio. Med sig har han sit seneste soloalbum ”Break It Yourself”.

Den amerikanske singer-songwriter gæster Danmark til efteråret, når han den 19. november giver koncert på Amager Bio. Lige nu er han aktuel med sit sjette soloalbum "Break It Yourself" som udkom i marts i år.

Andrew Bird er nærmest født med i violin i hånden. I hvert fald startede han med at spille allerede som 4-årig og er siden hen blevet en kyndig musiker inden for flere forskellige genrer som klassisk, jazz, country blues og sigøjnermusik. Alle de forskellige stilarter er at finde i hans musik, og Andrew Bird er derfor kendt for en utraditionel og eksperimenterende lyd.  

Den produktive musiker udgav sit debutalbum "Music of Hair" fra 1996, men det kommercielle gennembrud kom gennem samarbejdet med bandet Squirrel Nut Zippers i slutningen af 1990'erne. Samtidig var Andrew Bird en del af bandet Bowl of Fire, som fik udgivet tre album, inden singer-songwriteren igen gik solo i 2003.


Endnu fem soloalbum er kommet fra Andrew Bird siden debuten, og det er også blevet til flere ep'er og et utal af gæsteoptrædener på andre albums. Albummet "Mysterious Production of Eggs" fra 2005 er kommet på Amazons liste over "100 Greatest Indie Rock Albums of All Time", hvor det ligger på plads nummer 55. GAFFAs anmelder Finn P. Madsen gav albummet fem stjerner og kom blandt andet med følgende kommentar:

"Herhjemme klinger navnet Andrew Bird sikkert ikke af meget. Men den amerikanske sangskriver og multikunstner har ikke mindre end syv album bag sig og betragtes i hjemlandet som et insider-navn, der for længst har fået pressens og ikke mindst musikkollegaernes blåstempling. Deriblandt Matt Berninger fra The National. Noble Beast bør få seriøse musikelskere op ad stolen. Ved genlyt åbner der sig en verden af forunderlige toner, som spænder lige fra det teatralske til det eventyrlige."

Lige nu er Andrew Bird aktuel med det nye album "Break It Yourself" og drager til efteråret på Europaturné, hvor han den 19. november lægger vejen forbi Amager Bio.


Billetsalget starter den 15. juni, og billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE