Nyhed

Guide: 12 album, du skal høre i marts

Hvis du overvejer, hvilke album din nyligt indkomne SU, overførselsindkomst, apanage eller månedsløn skal gå til, kan denne guide måske hjælpe dig med at vælge nogle stykker ud

Det er årets første forårsdag, og i den anledning har smagsdommerne på GAFFA har været i kedeldragten for at udvælge nogle af de udgivelser, vi ser frem til i marts måned, og som vi vil anbefale dig at tjekke ud.

Andrew Bird - "Break It Yourself" 5. marts (billedet)

Den 5. marts udsender den amerikanske singer-songwriter og multiinstrumentalist Andrew Bird sit sjette solo-album foruden det instrumentale "Useless Creatures", som kom som en bonus-cd til forgængeren "Noble Beast". Det kommende album har fået titlen "Break It Yourself" og udkommer på cd+dvd, cd, vinyl og som download. 


"Break It Yourself" er optaget på otte spor i Birds egen lade i Illinois med en grundstamme af musikere, der tæller Martin Dosh på trommer, Jeremy Ylvisaker på guitar og klaver og Mike Lewis på tenorsaxofon og og bas.

Bruce Springsteen - "Wrecking Ball" 5. marts

Denne udgivelse behøver den store introduktion. Bossen udgiver nyt album og det er i vanlig stil med støtte fra hans ensemble The E Street Band. Men noget (om ikke andet titlen) tyder på, at Springsteen er vredere end normalt på det nye udspil, og det skal blive spændende at se, hvad Roskilde Festival-aktuelle legende kan byde på på sit 17. album.


Lise Westzynthius - "Tæt På En Kold Favn" 5. marts

Det er ved at være et godt stykke tid siden, vi har hørt nyt fra den østjyske sangerinde og sangskriver Lise Westzynthius, i hvert fald i solistrollen. Hendes seneste album, "Siberian Mission", udkom tilbage i 2007, men nu er der lys forude: 5. marts udgiver Westzynthius sit fjerde studiealbum, "Tæt På En Kold Favn", der, som titlen antyder, er på dansk, modsat de engelsksprogede forgængere. I slutningen af januar udkom titelnummeret som singleforløber.

The Magnetic Fields - "Love at the Bottom of the Sea" 5. marts


Stephin Merritt er frontmand i The Magnetic Fields og har i over 20 år croonet sig igennem underfundige tekster om stort og småt. Gennembrudet kom for alvor med triplealbummet "69 Love Songs" fra 1999, hvor han sang "I Don't Wanna Get Over You" og "The Book of Love". Nu kommer så det 11. udspil fra det underspillede indiepop-projekt.

Bowerbirds - "The Clearing" 5. marts

Det amerikanske folkband fra North Carolina udgav deres andet album "Upper Air" i 2009. I sin firestjernede andmeldelse af "Upper Air skrev GAFFAs anmelder Simon Christensen: "North Carolina-parret Beth Tacular og Phil Moore følger op på deres lille mesterværk af et debutalbum, Hymns For A Dark Horse, med den svævende Upper Air. Lyrikken er stadig betagende indfølende; skovene og skyerne besjæles i behagesyge duetter, mens deres akustiske akkompagnement og skramlede produktioner mere end noget andet er en søgen efter naturens soundtrack".


Sinéad O'Connor - "How About I Be Me (And You Be You)?" 5. marts

Den irske sangerinde, der hittede med "Nothing Compares 2 U" i 1990 og har siden sin karrierestart udgivet otte albums, og nu er det blevet tid til et niende album. Hendes første i fem år og hendes første efter hendes meget omtalte 16 dages ægteskab i december 2011.

Sleep Party People - "We Are Drifting On A Sad Song" 12. marts


Sleep Party People er et enmandsprojektet af Brian Batz, der i begyndelsen af 2010 fik massiv omtale i forbindelse med debutalbummet "Sleep Party People". Det selvbetitlede debutalbum høstede mange roser, og kom efterfølgende på flere "Årets Bedste Albums"-lister. Nu lidt over to år efter sit første album er Brian Batz klar med opfølgeren med titlen "We Were Drifting On A Sad Song", som står til at udkomme den 12. marts. Albummets lyd er præget af inspiration fra soundtracks og David Lynch, som blandes med lyden fra det gamle klaver, som står i hans lejlighed, og en trommemaskine samt hans særegne stemme.    

Christopher - "Colours" 19. marts

Den 19. marts udkommer første album "Colours" fra den unge popsanger Cristophers hånd. Allerede nu har første single "Against the Odds" opnået næsten en million afspilninger på YouTube, og anden single "Nothing In Common" kan høres i radioen i disse dage. 


GAFFA havde fokus på Christopher i vores guide til, hvem man skal holde øje med i 2012 og har i et længere interview talt med Christopher om hans musik og karriere.

Læs hele interviewet her

Michael Kiwanuka - "Home Again" 23. marts


Den engelske soulsanger Michael Kiwanuka har endnu ikke udgivet et album, og alligevel er manges øjne rettet mod ham og det debutalbum, han udsender den 12. marts. Kiwanuka har allerede gjort sig bemærket ved sin populære single "Home Again", og ved at han vandt BBC's "Sound of 2012"-afstemning. "Sound of"-konkurrencen er en årlig afstemning af Englands musikbranche og anmelderkorps om, hvem der bliver store i det kommende år.

L.O.C. - "Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1" 23. marts

L.O.C. er, efter en mørk og dyster tid som libertiner i et dekadent og håbløst univers, på vej videre med en mere positiv opfattelse af livsnydelse, lader det til. Men den depressive tilstand bliver ikke lagt helt på hylden på det kommende album. Liam O'Connors nye album "Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1" kommer på gaden om en måned, kun et år efter forgængeren "Libertiner".


Lukas Graham - "Lukas Graham" 26. marts

Den unge dansk-irske soulsanger Lukas Graham har mildt sagt haft god vind i sejlene det sidste halve år, hvor han har givet adskillige udsolgte koncerter. Også selv om han kun har udgivet to singler, YouTube- og radiohittet "Ordinary Things" og den netop udsendte "Drunk In The Morning". Nu er han så klar med sit debutalbum, som har fået den enkle titel "Lukas Graham" og udkommer 26. marts. Albummet er produceret af et nyt hold producere, der går under navnet Backbone.

Madonna - "MDNA" 26. marts


Albummet og sangerinden behøver vist ikke nogen nærmere præsentation. Madonna er klar med sit første studiealbum i fire år og hendes i alt 12. studiealbum, soundtracks fraregnet, hvorfra singlen "Gimme All Your Luvin'" allerede er blevet et pænt hit.

ANNONCE