Nyhed

Nyudklækkede sangskrivere giver koncert

Det første kuld af sangskrivere fra RMC's nye bacheloruddannelse er klar til at give koncert

"Med "Lille Filantrop" stod Annika Aakjær for et af 2008's mest overbevisende danske debutalbum, propfyldt med iørefaldende dansksprogede sange med bid og vid. Nu er toeren her så, og den indfrier så absolut de høje forventninger."

Sådan skrev GAFFAs Ole Rosenstand Svidt om den rødhårede sangerindes andet album "Missionær", som udkom i 2010.

Siden da er Annika Aakjær (billedet) blevet uddannet på RMC's (Rytmisk Musikkonservatorium i København, red.) nye sangskriveruddannelse, og kan i morgen opleves sammen med resten af det nyudklækkede hold.

De fem musikere kan opleves til to gratiskoncerter, som finder sted i dag og i morgen (6. og 7. juni) i Akvariet på RMC.

Som de første to optrædende kan man i aften opleve Jonas Villumsen og Liv Lykke.

Jonas Villumsen har en fortid som sanger og sangskriver i det alternative rockband Entakt. Siden hen har han indspillet et album under eget navn, som han vil præsentere akustiske numre fra til koncerten i aften.

Liv Lykke har tidligere slået sine folder i den moderne og progressive del af den danske musikscene. Hun har arbejdet med navne som Nobody Beat the Beats, Remee og Boom Clap Bachelors. I aften præsenterer hun en afgangskoncert, som er en blanding af både nye og ældre kompositioner. Hun tager blandt andre August Rosenbaum, Anders Stig Møller og Emil de Waal med på scenen.

Ud over Annika Aakjær vil man i morgen kunne opleve de to resterende bachelorer Martin Dahl og Christian Kværndrup.

Martin Ullits Dahl som også kan opleves under navnet Prins Nitram, fik i 2008 hele seks stjerner af GAFFAs anmelder Mikkel Elbech for sit album "Bomty Bomty". Han vil i morgen fremføre en række værker, som tager udgangspunkt i en ydre musikalsk rejse til Etiopien og Pakistan, samt en indre poetisk rejse. Guitarist Oliver Hoiness og saxofonist T.S. Høeg er blandt hjælperne på scenen.

Christian Kværndrup er også kendt som den dansksprogende rapper Kværn. Han vil til koncerten fremføre sange fra sit projekt "Lyden af det nye Europa", samt tracks fra sit kommende debutalbum.

Koncerterne starter fra kl. 19:30 og foregår i Akvariet på RMC, Leo Mathisens Vej 1, Holmen, 1437 København K.

ANNONCE