Nyhed

RebekkaMaria & The Hymnboy indtager domkirkerne

Der er igen mulighed for at opleve samarbejdet mellem RebekkaMaria og The Hymnboy, når de til september besøger udvalgte danske domkirker

RebekkaMarie & The Hymnboy har netop annonceret fire koncerter i domkirkerne i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Dette sker i kølvandet på den politiske snak om danskernes rekordhøje udmeldelse af Den Danske Folkekirke, men skal dog ikke ses som et tiltag til at bringe folk retur til kirken. Det er derimod en unik mulighed for at se de to kunstnere i et mere højtideligt koncertrum, hvor der vil være plads til fordybelse og samhørighed.

Sangerinden RebekkaMaria og Jonas Petersen fra Hymns Form Nineveh aka. The Hymnboy har siden 2010 optrådt sammen ved flere lejligheder, både i kirker, på kunstgallarier, jazzklubber og mere vanlige koncertsteder. Sætlisten har bestået af nye fortolkninger og harmonier af sange fra deres respektive bagkatalog, afprøvning af helt nye numre samt enkelte covernumre. Senest blev de forenet på årets Spot festival, hvor GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med fem stjerner og følgende ord:

"Begge vokalister har smukke, vidtrækkende stemmer, som kan nå højt op (og Petersen også ganske dybt ned), og det var en fornøjelse at høre deres himmelstræbende harmonier. (…)Otte numre og en halv time blev det til, og det var lutter englelyd. Jeg kunne sagtens have klaret lidt mere."

I ugen op til Spot-koncerten udsendte de en samling rå, uredigerede og nøgne sange optaget fra to forskellige livekoncerter – "At My Place" hjemme hos RebekkaMaria og en koncert i Store Vega fra slutningen af 2011. Udgivesen hedder "Friendly Duets" og er en dokumentation af deres musikalske legeplads.

Til september kommer der så en ekstra dimension til samarbejdet, når de to fylder kirkerummet med akustiske instrumenter og vokalharmonier. Koncerterne skal kunne fungere som et åndehul for publikum og give en oplevelse som adskiller sig fra dem man kan få på landets normale spillesteder.

Domkirketurnéen er sat op i et samarbejde mellem Skandinavian Booking og de 4 lokale spillesteder; Studenterhuset i Aalborg, Vega i København, Radar i Århus og Posten i Odense.

Billetsalget til RebekkaMaria & The Hymnboy's Domkirketour starter i morgen fredag, 15. juni.

Tourplan:

11. september – Budolfi Kirke i Aalborg

15. september – Vor Frue Kirke i København

27. september – Skt. Clemens Kirke i Aarhus

28. september – Skt. Knuds Kirke i Odense

Se en live-optagelse fra VEGA koncerten i 2011

ANNONCE