Nyhed

Sebastian på vej med nyt album

Sebastian er til efteråret tilbage med endnu et studealbum, som skal efterfølge sidste års succes

Sebastian havde ikke udgivet et album i 21 år, da han sidste efterår præsenterede "Øjeblikkets Mester." Albummet blev rigtig godt modtaget, og nu er Sebastian så snart klar med opfølgeren, som forventes på gaden til efteråret.

Sebastian fik sit gennembrud i 1972 med sin første dansksprogede lp "Den Store Flugt", som indeholdt sange som "Når Lyset Bryder Frem" og "Hvis Du Tror Du Er Noget." Det blev en af de mest betydningsfulde og bedst solgte danske plader i 1970'erne, og Sebastian etablerede sig som en signifikant sangskriver inden for den dansk rock – som han tilførte en folk-inspireret og personlig lyd. Han har gennem sin karrier solgt mere end to millioner albums og spillet mere end tusind koncerter. I 2004 modtog han desuden IFPI's Ærespris med Danish Music Awards.

Gennem foråret har Sebastian så været i studiet for at indspille sit seneste skud på stammen, og her allierede han sig med en række af sine bedste sparringspartnere: Bassisten Michael Friis, trommeslager Klaus Menzer og guitaristen Nils Henriksen, som alle spillede med på det seneste album "Øjeblikkets Mester." Desuden byder albummet også på det første samarbejde med Paul Banks siden "Den Store Flugt". Banks er med på guitar, mandolin og banjo.

"Jeg mærker, at det kribler i mig for at lave flere sange. Og det, at "Øjeblikkets Mester" blev så godt modtaget, har selvfølgelig givet mig blod på tanden. På den måde er jeg vendt tilbage til tiden, før jeg skrev teatermusik, hvor jeg fokuserede på at være produktiv i forhold til at komponere og indspille albums," siger Sebastian.

Det nye album kommer til at indeholde sange inden for genrer som pop, rock og folk, og der vil også forekomme helt akustiske indslag. Det skal efterfølge "Øjeblikkets Mester", som også fik rigtig gode anmelderser af GAFFAs Espen Strunk. Hans beskrev blandt andet albummet således: "Der er kælet for detaljen i arrangementerne og, hvad vigtigere er, Sebastian cementerer sin status som en ganske eminent sangskriver, som er helt sin egen og ikke rigtigt minder om nogle af sine kolleger. Tematisk set spændes der fra titelnummerets filosofiske funderen over fænomenet tid til et par decideret politiske indslag, hvor sangskriveren blandt andet atter bringer sin velkendte modstand mod EU til torvs, om end på væsentligt mere poetisk vis end tidligere i eksempelvis Danmark (Dum Og Dejlig). Glimrende, simpelthen."

Der er endnu ikke offentliggjort en udgivelsesdato for det kommende album.

ANNONCE