Nyhed

Westzynthius skriver dagbog om Sebastian-fortolkninger

Til september fortolker Westzynthius, N*Grandjean og Rosa Lux "Den Store Flugt" i Aarhus Festuge. Læs deres dagbog om forberedelserne.

I år har Sebastians gennembrudsalbum "Den Store Flugt" 40 års jubilæum, og i den forbindelse bliver albummet nyfortolket i Aarhus Festuge af Lise Westzynthius (billedet), N*Grandjean og Rosa Lux. De tre fremfører sammen albummet i DR's studier på Olof Palmes Allé mandag den 3. september.

"Den Store Flugt" er Sebastians første dansksprogede album, efter at han året forinden var debuteret med det engelsksprogede "The Goddess". Albummet indeholder blandt andet de i dag klassiske Sebastian-numre "Når Lyset Bryder Frem", "Hvis Du Tror Du Er Noget" og "Rose".

Især Lise Westzynthius' forkærlighed for Sebastian er velkendt. De mødtes i 2003 til Steffen Brandts sangskrivertræf Uden For Sæsonen på Bornholm, ligesom Westzynhtius indspillede Sebastian-nummeret "Jennys Himmelfærd" på hyldestalbummet "En Hyldest Til Sebastian" fra 2009, hvor en række sangere og sangskrivere fortolkede Sebastian. Hun medvirkede også på hans første album i 21 år, "Øjeblikkets Mester" fra 2011, ligesom han synger duet med hende på hendes nyeste album, "Tæt På En Kold Favn" fra 2012, i en genfortolkning af sin egen "Sangen Om Langfart". Westzynhtius har også akkompagneret Sebastian ved adskillige koncerter.


De tre involverede skriver dagbog til GAFFA om projektet, og vi lægger ud med Lise Westzynthius, der skriver følgende:

DEN STORE FLUGT DAGBOG

tema: big... & big band in the making
mødte for et halvt år siden jens folmer jepsen i toget. han er formand for aarhus festuge og verdens flinkeste mand. og vist kunstner på sit felt. han blev ihvertfald inspireret af vores sniksnak og brainstormede lidt ift festugen og sebastian, som jeg har arbejdet med på forskellige måder. det endte med en idé om, at jeg fortolkede sebastians gennembrudsplade, den store flugt. fordi den fantastiske plade har 40-års jubilæum i år, og fordi festugens tema er "stor" – et virkelig weird og inspirerende tema. som kan tages mange steder hen. tænker jeg.
min hjerne stormede videre og kom frem til, at jeg ikke ville være solist, men skabe et band til lejligheden. for uforudsigelighedens skyld.
øverst på min ønskeliste stod nikolaj grandjean, som alene via sit storhedsnavn måtte være med på projektet – og så en kvinde, jeg nærer stor respekt for, fordi også hun skaber store, blå universer: rosa lux. fik spurgt de to ad og fik to gange ja. juhuuu! mærkeligt – og stort. tak til festugen for at tage en mærkelig – og stor – chance.
senere får jeg også overtalt min travle guitarhelt, søren bigum (our broken garden), til at være med. så mangler vi kun én... vi må lægge hovederne i blød, når vi har spillet os ind på sangene.
 
4. juni. mitte
sidder i berlin og ordner praktiske mails vedr. projektet. gik ned ad rosa luxembourg strasse tidligere på dagen og mærkede hvor meget jeg glæder mig til at jamme med seje rosa. the queen! på onsdag starter vi øveforløbet. det bliver godt at få fingrene ned i den jord, vi har snakket så meget om. nu er kontrakter og besætning næsten på plads, og vi kan endelig komme i gang med at lege med toner.
vi har delt sangene op, så vi fortolker lige mange hver – og spiller selvfølgelig på "hinandens" sange. jeg modtager en mail fra grandjean med demoer af hans fortolkninger. det lyder lige præcis overhovedet ikke som jeg havde forventet. over alle regnbuer fantastisk. juhuuu! maaaan, køb billet. det blir godt, det her.
min søn siger "han er godtnok lidt kukkeluk, ham der synger den der sang" (vi sætter noget nephew på i stedet). ja, det tror jeg nok han er. tænk at så få jeg kender kender ham! wow. vi må lave en plade ud af det her.
jeg modtager også en mail fra rosa lux, som lige har hældt kakao i sin computer. grandjean og jeg beroliger hende, og jeg smiler ved tanken om at få hende helt uden teknik på onsdag – even more intriguing....?


ANNONCE