Nyhed

Anmelderne vilde med Jay-Z og Kanye West

Lutter fem- og seksstjernede anmeldelser til gårsdagens koncert i Jyske Bank Boxen

I aftes indtog hiphopkoryfæerne Jay-Z og Kanye West Jyske Bank Boxen i Herning oven på udgivelsen af deres fælles album "Watch The Throne". Det stort anlagte show vakte begejstring hos anmelderne, og der er lutter fem- og seksstjernede anmeldelser til koncerten.

Ekstra Bladets Thomas Treo uddeler fem stjerner og skriver blandt andet:

"Udover størstedelen af skæringerne fra sidste sommers fælles album, 'Watch the Throne', spillede de stribevis af deres respektive hits i en skamløst svulstig magtdemonstration med minimalistisk, futuristisk og luksusblæret scenografi."

Treo havde dog indvendinger mod lyden og skriver herom: "Det massivt bombastiske lydbillede bevirkede, at navnlig Wests vokal var noget uklar, mens Jay-Z flashede sit fuldkommen overlegne flow under 'Nigga What, Nigga Who (Originator 99)'."

BT's Jeppe Elkjær Andersen tildeler også parret fem stjerner, men kritiserer ligeledes lyden, med blandt andet følgende ord: "Man følte virkelig, at man var i gang med at overvære noget rigtig stort. Derfor skal Jay-Z og Kanye West have to stjerner hver. Så skal publikum have to stjerner. Og hvis vi så trækker en stjerne fra for den dårlige lyd (som hverken publikum eller kunstnere havde skyld i) så havner vi på fem helt ekstremt flotte stjerner. Mange tak for det!!!"

Politikens Pernille Jensen går hele vejen med seks stjerner og konkluderer:

"For lørdag aften var en aften, hvor der var dobbelt op på alt. På storskærme, publikumssved og ego boosts. Men også på en velvillighed til at skabe noget ekstraordinært igennem samarbejde og benhårdt arbejde. Og med så mange stærke sange oveni kan det ikke andet end at give fuldt hus."

Også GAFFAs Michael José Gonzalez tildeler koncerten de maksimale seks stjerner og skriver blandt andet:

"Som de sultne rovdyr, der toner frem bag dem, vandrer Jigga og Yeezy frem og tilbage mellem hinanden og byder publikum velkommen til den fascinerende og vidunderligt genreblandende jungle, deres musikalske univers – sammen og hver for sig – for her er hiphop ikke bare hiphop, der er også soul, pop, rock, electronica og talrige andre genrer at spore som underlægning for rimene. Og samme vidunderlige diversitet udmønter sig også i aftenens overlegne opvisning i, hvor stort opsat en hiphop-koncert rent faktisk kan være."

Også Jyllands-Posten og Information havde anmeldere til koncerten, men deres anmeldelser er endnu ikke blevet offentliggjort.

 

ANNONCE