Nyhed

Bruce i topform før Roskilde

Springsteen & The E Street Band leverede en femstjernet præstation i aftes i Berlin

Lørdag den 7. juli står Bruce Springsteen & The E Street Band på scenen på Orange Scene på Roskilde Festival. GAFFA har tjekket Bruces formkurve og besøgte derfor hans og bandets koncert i aftes på Olympiastadion i Berlin. Og New Jersey-rockeren og hans orkester er i topform, beretter vor anmelder Espen Strunk. Han skriver blandt andet:

"Frihed er bare et andet ord for ikke at have noget at tabe, har Kris Kristofferson engang skrevet. "Freedom, son, is a sweaty shirt", synger Springsteen i aften i arbejdsløsheds-elegien Shackled and Drawn. Det er en af de relativt mange sange fra det seneste studiealbum Wrecking Ball, som vi får i aften, hvor Bruce for gud ved hvilken gang serverer sin cocktail af socialrealistiske skæbnefortællinger og overstadige besyngelser af håbet og fællesskabet – indimellem rigtig stor sangskrivning, og altid leveret live med  en uimodsigelig energi."

"I aften på Olympiastadion i Vestberlin – nazistyrets arkitektoniske magtdemonstration fra 1936 – er ingen undtagelse. Men det er heller ikke en hvilken som helst Springsteen-koncert, og foruden de nye tracks og de selvskrevne klassikere får vi et par mere overraskende indslag, lige fra Springsteen lægger ud med en coverversion af Wizz Jones obskure folk-sag When I Leave Berlin fra '73 (Bruce: "We learned this one just for you") til han siden leverer Jimmy Cliffs Trapped, Darkness on the Edge of Town-outtaket Save My Love og en rødglødende version af den centrale sang Youngstown."

Espen Strunk konkluderer:

"I godt tre timer får festen lov at vinde over finanskrisen, selvom der også er betydelig alvor i de patosfyldte sangforedrag i aften. Bruce har engang sagt, at han havde det dårligt med sig selv, hvis han ikke følte at han vitterligt havde givet, hvad han har i sig til en koncert. Det tror man ubetinget på en aften som i aften, hvor man atter må forundres over formatet – i sangskrivningen såvel som i live-leveringen. Enestående."

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion.

ANNONCE