Nyhed

From Sarah: Uanset hvad vi gør, bliver det pop

Det danske band From Sarah udgav for nylig debutalbummet ”Are We Okay?”. Vi har mødt sanger, guitarist og sangskriver David Fjelstrup

Den danske trio From Sarah udgav i 2011 debut-ep'en "Notes". I marts i år sendte de debutalbummet "Are We Okay?" på gaden. GAFFA mødte forsanger, guitarist og sangskriver David Fjelstrup til en snak om pladens udtryk, samt en diskussion om identitet og selvet.

 

Trioen From Sarah består som nævnt ud over David Fjelstrup af Moogie Johnson fra blandt andre Our Broken Garden og Munck/Johnson samt Ask Bock fra Sleep Party People. Konstellationen har ligesom de sene indspilninger påvirket lyden. Lyden er opstået i et krydsfelt mellem tre forskellige musikalske identiteter. "Jeg er en melodidreng. Jeg er så poppet som noget overhovedet kan blive. Moogie vil bare gerne have bas, trommer og vokal. Ask vil have mere og mere, og bliver ved med at lægge ting på. Vi har et interessant spil mellem noget helt nedbarberet fra Moogie. Ask, som vil alt i hele verden. Og mig i midten som den poppede sangsmed".


David forklarer, hvordan hans pop-gen trænger igennem uanset, hvad gruppen gør. "Uanset, hvor beskidt vi gerne vil have det til at være, så bliver det bare pop. Det er lidt mærkeligt, for mine referencer er ikke poppede, og alligevel ender det med at lyde som Justin Timberlake." David forklarer, at det nok også har noget at gøre med, hvad han lyttede til, da han var yngre. "Min introduktion til musik var Sting og Mark Knopfler. Og de spiller virkelig pænt. Det samme gør jeg. Jeg spiller pænt, og kan ikke bare gå op og spille et eller andet smadret. Jeg prøver på ikke at stemme, eller spille bevidst dårligt. Man kan jo ikke løbe fra hvem man er."

At være menneske blandt mennesker

Idéen om et "selv" og spørgsmålet om "identitet" problematiseres på "Are We Okay?". Som David fortæller, handler "Are We Okay?" om det, han kalder for det menneskelige maskespil. "Det bunder i den her gamle Rousseau'ske tankegang om på engang at være fri og i lænker. Tanken er, at vi hele tiden medierer vores udtalelser, vores væremåde, vores udtryk alt efter reaktionen fra omverdenen. Når jeg ser dig, så modulerer jeg mine ord efter din reaktion. Hvis du eksempelvis begynder at se helt underlig ud, så skal jeg nok ændre min adfærd."


David fortsætter med at filosofere lidt over problematikken. "Spørgsmålet er om vi nogensinde, når vi er så sociale som vi er, kan være os selv. Kan man overhovedet tale om et autentisk jeg eller et selv, der agerer selvstændigt og på egne præmisser. Det synes jeg er et interessant spørgsmål i dag, hvor ordet autenticitet er blevet så stort et begreb. Det er som om autenticitet er en værdi i sig selv. Det har jeg svært ved at forlige mig med, når autenticitet i virkeligheden er et pseudo-begreb. Autentisk i forhold til hvad? Hvad er det jeg skal vende tilbage til? Jeg tror at selvet er processuelt. Det er noget som hele tiden konstrueres, som hele tiden knytter an til omgivelserne og menneskerne omkring en."

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

Oplev blandt andet From Sarah på fredag den 11. maj på V58 i Aarhus sammen med Pil&Liv og In Memoirs eller tag et lyt her.


ANNONCE