Nyhed

Hør Damon Albarns nye album

Den produktive multikunstners "Dr. Dee" er på gaden 7. maj, men du kan høre det allerede nu

Damon Albarn er kendt for at have gang i mange musikalske projekter. Kort efter offentliggørelsen af en ny, om end kort turné med Blur samt lanceringen af hans supergruppe Rocketjuice & The Moon med Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea og den nigerianske trommelegende Tony Allen bekendtgjorde han, at han udgiver et soloalbum med titlen "Dr. Dee" 7. maj. Og allerede nu kan du høre albummet online.

Albummet indeholder 18 sange og er inspireret af John Dee (1527-1608/09), som var matematiker, videnskabsmand og rådgiver for dronning Elizabeth I. Damon Albarn beskriver musikken som "mærkelig, pastoral folkemusik", og albummet fusionerer Albarns stemme med korarrangementer og instrumentering, der leder tankerne hen på John Dees tid, altså renæssancen, såvel som moderne musik og vestafrikansk musik.

"Dr. Dee" blev indspillet sidste år i Albarns studie i vest-London og i Salford sammen med BBC Philharmonic Orchestra. Albummet er mikset i Reykjavik af Valgeir Sigurdsson (Björk, Bonnie "Prince" Billy, CocoRosie med flere)
 
Albummet udkommer både på cd, vinyl og som digital download.

Tracklisten er som følger:

1) The Golden Dawn
2) Apple Carts
3) Oh Spirit Animate Us
4) The Moon Exalted
5) A Man of England
6) Saturn
7) Coronation
8) The Marvelous Dream
9) A Prayer
10) Edward Kelley
11) Preparation
12) 9 point Star
13) Temptation Comes In The Afternoon
14) Watching the Fire That Waltzed Away
15) Moon (Interlude)
16) Cathedrals
17) Tree Of Life
18) The Dancing King

Damon Albarn fremfører albummet på National Opera i London 25., 26. 28. og 29. juni samt 4., 6. og 7. juli.
 
Herhjemme kan vi opleve Damon Albarn i front for Blur, når de gæster Smukfest i Skanderborg kort før deres ifølge Damon Albarns sidste koncert overhovedet til OL i London senere i august. Smukfest finder sted i dagene 8.-12. august. Køb billetter via GAFFA Live.

Hør det nye album her:

Latest tracks by Damon Albarn Official

Du kan også høre Damon Albarns egne kommentarer til albummet her.

ANNONCE