Nyhed

Rumer besøger Vega

Den engelsk-pakistanske sangerinde og sangskriver gæster København til august

Den engelsk-pakistanske sangerinde og sangskriver Sarah Joyce, bedre kendt som Rumer, udgav sit debutalbum "Seasons Of My Soul" i februar sidste år, til fornemme anmeldelser, blandt andet fem stjerner af GAFFAs Erik Barkman under overskriften "Fornem britisk debut hylder halvfjerdsernes fjerlette soulpop" og sammenligninger med navne som Carpenters og Carole King.

Til maj udgiver Rumer opfølgeren, og den bliver fulgt op med en turné, der bringer Rumer til Store Vega i København fredag den 3. august til hendes første koncert i Danmark.

Rumers tekstmæssige inspiration på debutalbummet var blandt andet hentet i den smerte, som hun oplevede, da hendes mor døde i 2003 og senere, da hun forgæves forsøgte at finde sin biologiske far i Pakistan. Rumer er halvt englænder og halvt pakistaner, men troede indtil hun var 11 år, at hun var englænder. På dette tidspunkt blev moderen skilt, og det var her, Rumer fik at vide, at hendes rigtige far var pakistaner. Familien boede i Pakistan, hvor moderen havde haft et forhold til kokken i huset.

Om dette fortalte Rumer sidste år i et interview med GAFFA:

– Det var et enormt chok og åbnede en verden af smerte og identitetskrise, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle stille op med. Jeg følte en byrde og et ansvar, som jeg ikke anede, hvordan jeg skulle håndtere, men jeg kom over det, og nu er det blevet en del af min kreative drivkraft. George Michael har udtalt, at det, der driver ham og har gjort ham til stjerne, ikke så meget er det, han har, som det, han mangler, og det kan jeg virkelig relatere til.

At kreativitet ikke kun skabes af glæde og lykke, er Rumer et levende eksempel på. Sangskrivningen tog for alvor fat, da moren lå for døden, fortalte Rumer til GAFFA:

– Kreativiteten har en forbindelse til smerte og sorg, helt sikkert. Jeg blomstrede omkring smerten, rent kreativt, da min mor døde, fordi jeg ønskede at erkende den, jeg ønskede at føle den fuldstændigt. Jeg stoppede med at ryge, drikke, også te og kaffe, stoppede med at spise kød. Jeg ønskede at føle denne oplevelse ind til benet. Det meste er på albummet.

Karen, Aretha og Judy

I interviewet fortalte Rumer også om sin store begejstring for Karen Carpenter:

– Hun betyder virkelig meget for mig. Hun er en af de største sangerinder, der nogensinde har levet. Hendes liv blev desværre så kort (hun døde af eftervirkninger af anoreksi i 1983, red.). Jeg bliver glad, hver gang folk taler om hende.

Så har du skrevet hyldesten Aretha til en vis Franklin.

– Fordi hun er så stærk en moderlig kvinde. Jeg ville fortælle en historie om, hvordan musik kan hjælpe dig, når du vokser op og er forvirret og bange, og Aretha, "The Queen of Soul", favner denne styrke og kraft som ingen anden kvinde.

Og så har du en forkærlighed for Judy Garland.

– Hun er over dem alle. Hun fangede mig, da jeg var helt ung, hendes sårbarhed, hendes gennemsigtighed og utrolige talent fandt jeg berusende, ligesom millioner af andre gjorde.

Billetsalget til koncerten i København begynder tirsdag 1. maj kl. 10 via GAFFA Live.
 

 

ANNONCE