Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Har du endnu ingen planer i weekenden, er der stadig rigeligt med koncerter

Ifølge vejrguderne kommer foråret i weekenden. Og det skal naturligvis fejres på bedste maner med en masse koncerter. Det er der rig mulighed for med koncerter hele fra København til Ringkøbing.

 

TORSDAG DEN 5. MARTS 


Aarhus

Stine Bramsen, Musikhuset (turnéen fortsætter i weekenden)

Den danske sangerinde Stine Bramsen fortsætter sin turné i Aarhus, når hun besøger Musikhuset torsdag aften. Tilbage i januar 2014 kickstartede Stine Bramsen sin solokarriere med singlen "Prototypical", der hurtigt blev P3s Uundgåelige. I foråret udkommer Stine Bramsens debut-ep, men mon ikke det aarhusianske publikum får en lille forsmag på, hvad der er i vente? 

ORKA, Radar


p>

Færøske ORKA lægger torsdag aften vejen forbi Radar i Aarhus, hvor deres organiske og stemningsfyldte electronica blandes med en industriel lyd fra deres hjemmelavede instrumenter. Ifølge ORKA selv er der tale om den selvopfundne genre clubgaze, så publikum kan godt forvente en indlevelse af højt niveau. Gruppen spiller også på Nordatlantens Brygge i København fredag, hvor de også bliver interviewet af Carsten Holm fra P6 Beat. Læs mere om dette arrangement her. 

FREDAG DEN 6. MARTS


p>

 


København

Dianne Reeves og Chico Pinheiro med DR Big Band, Koncerthuset

Et af weekendens største arrangementer finder sted i DRs Koncerthuset, hvor den amerikanske jazzsangerinde Dianne Reeves fredag aften lægger vejen forbi. Dianne Reeves er adskillige gange blevet sammenlignet med jazzhistoriens største stemmer og menes samtidig at være direkte arvtager til legender som Ella Fitzgerald og Sarah Vaughan.


Med sig i bagagen har hun brasilianske Chico Pinheiro. Det er måske et navn, der for mange virker ubekendt, men i sit hjemland Brasilien er han en anerkendt guitarist, sanger og komponist.

Rumer, Vega


Har man malet sig op i poppens hjørne, spiller britisk/pakistanske Rumer i Lille Vega, hvor der bydes på sensuel og dansabel singer/songwriting og pop. Rumer er netop aktuel albummet "Into Colour", så der er sikkert nyt under solen, når hun fredag aften gæster det københavnske.

Spain, Beta


Der sker meget i København. Fredag aften lægger amerikanske Josh Haden, bedre kendt under bandnavnet Spain vejen forbi Beta på Amager. Søn af den nyligt afdøde jazzlegende Charlie Haden spiller han samme instrument som faren, men modsat gør han sig bedst i stemningsfuld slowcore og drømmepop, som blandt andet kan høres på debuten "The Blue Moods Of Spain" fra 1995 og sidste års "Sargent Place".

Scarlet Pleasure, Forbrændingen, Albertslund (turnéstart, spiller også Posten i Odense lørdag den 7. marts)


Danske Scarlet Pleasure indleder deres Danmarksturné på Forbrændingen i Albertslund. Siden deres debut-ep "Mirage" fra september har de tilføjet varme himmelstrøg til det danske efterårs- og vintervejr, som sågar holder fast i ved deres koncerter, hvor palmer og neonlys er blevet en fast del af deres optrædener. 

Odense


Ankerstjerne, DOK5000 (turnéen fortsætter til Tobakken, Esbjerg 7. marts)

Danske Ankerstjerne har efterhånden været væk fra rampelyset i nogen tid, men i morgen vender han officielt tilbage på den danske scene med turnéstart i Odenses DOK5000. Med fuldt band bliver der lagt i ovnen til en hitparade, som formodentlig vil få publikum til at flytte fødderne en smule.

Esbjerg


g>

Skambankt, Tobakken (turnéstart)

Norske Skambankt har denne gang valgt at starte deres turné i Tobakken i Esbjerg. De fire nordmænd, hvor forsanger Tejre Winterstø blandt andet har slået sine folder som guitarist i Kaizers Ochestra, spiller vellydende og halvtung rockmusik, og ifølge bandet selv glæder de sig meget til at spille i Danmark igen. 

Herning


search/?q=christian+hjelm" target="_blank">Christian Hjelm, Fermaten (turnéen fortsætter i weekenden)

Danske Christian Hjelm har i tid


ens løb opnået pæn succes med bandet Figurines, men på det seneste har det altså været solokarrieren, der har fået mest fokus – og succes for den sags skyld. Det bringer ham fredag aften til Herning, hvor han spiller sine dansksprogede popsange, blandt andre fra seneste udgivelse "Vaskeægte", som blev vel modtaget på GAFFA.

Ringkøbing


arch/kunstner:1066/?q=" target="_blank">Love Shop, Generator (turnéen fortsætter i weekenden)

Danske Love Shop er efterhånden et band af legendestatus på den danske musikscene. Efter mange op- og nedture for orkestret gæster Love Shop fredag aften Generator i den jyske by Ringkøbing, som et led i deres landsdækkende turné. Siden debuten fra 1990 har Love Shop gentagne gange smidt hits ud i den danske ætter, senest lige for jul gennem fortolkningen af Gasolin-hittet "Langebro". 

Slagelse

<

p>Steen Jørgensen, Slagelse Musikhus (spiller også i Koncerthuset 7. marts)

Steen Jørgensen fortsætter sin turné fredag aften i Slagelse Musikhus, hvor han med sine melankolske sange vil sende publikum på en transcenderende rejse gennem musikkens univers.

Albummet "Standards For Living", hvor blandt andre Kraftwerk og The Doors bliver fortolktet, blev godt modtaget her på GAFFA, hvor vores anmelder Jan Opstrup Poulsen kvitterede med fem stjerner og overskriften "Som iskrystaller. Stærke og overrumplende fortolkninger fra dansk rockikon".

LØRDAG DEN 7. MARTS

Herning

Katy Perry, Jyske Bank Boxen

Lørdag indtager den internationale pop-diva Boxen i Herning som et led i sin verdensomspændende "Prismatic Tour". Der er god grund til at kridte danseskoene, når amerikanske Katy Perry indtager scenen i Herning med hits som "Roar", "Dark Horse" og "I Kissed A Girl", som sikkert vil trænge godt ind under publikum.

SØNDAG DEN 8. MARTS

Kvindernes Internationale Kampdag, Vega

Søndag er det Kvindernes Internationale Kampdag, og det skal naturligvis fejres. Det bliver det traditionen tro også med den danske grime-artist Lucy Love og kvinderockerne Baby In Vain på plakaten. I år er det tilmed 100 år siden, at kvinderne fik valgret i Danmark. Der vil i løbet af aftenen blive holdt taler for at markere dagen ved blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt. Plakaten byder også på et aktuelt "surprise-navn", men det må publikum vente at se – spændende, spændende…

ANNONCE